Tudose, avertisment de foc pentru Dăncilă și Toader: Salvându-l pe Dragnea prin OUG, riscați PUȘCĂRIA! EXCLUSIV INTERVIU


Tudose, avertisment de foc pentru Dăncilă și Toader: Salvându-l pe Dragnea prin OUG, riscați PUȘCĂRIA! EXCLUSIV INTERVIU

Fostul premier PSD-ist Mihai Tudose (înrolat în Pro România) dezvăluie, în exclusivitate pentru Podul.ro, actualul joc subteran făcut de dublul condamnat Liviu Dragnea, cu scopul de a-și rezolva multiplele probleme cu legea.

Tudose susține că Dragnea exercită presiuni asupra Vioricăi Dăncilă pentru a-l mazili pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe care-l vrea debarcat și înlocuit rapid cu un om de casă a cărui unică menire va fi aceea de a-i garanta șefului PSD albirea cazierului și salvarea de o condamnare definitivă la închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive. ”Dragnea nu va da înapoi, fiindcă e vorba despre libertatea, cariera și averea lui – își va intensifica presiunile, am fi naivi să credem altceva, mai ales după ultimii doi ani și jumătate. Dragnea vrea să-l mazilească pe Toader și să pună în locul lui un om de casă care să-i rezolve problema cu Justiția. E vorba despre un personaj care să dea OUG-urile mult dorite la simpla lui bătaie din palme”, explică fostul premier.

De asemenea, Tudose îi avertizează pe Viorica Dăncilă și Tudorel Toader că spălarea și salvarea lui Liviu Dragnea prin OUG le-ar putea aduce niște condamnări serioase la închisoare, pentru favorizarea infractorului și alte fapte conexe, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat: ”Dragnea joacă în public, de aproape doi ani și jumătate, aceeași scenetă jenantă: mimează că nu el e cauza acestei nebunii declanșate împotriva Justiției, că el nu știe nimic despre OUG-uri, că el era plecat din țară într-un moment sau altul când oamenii lui au acționat aici… Dragnea nu vrea să-și asume niciodată nimic! El aruncă totul în cârca altora, la cel mai înalt nivel. Îi pune și-i presează în permanență pe alții să-i rezolve problemele cu legea, prin modificări și acțiuni nepermise. Așa acționează. Apoi, când uneltele lui vor fi condamnate la 5, 8, 10 ani de pușcărie, pentru favorizarea infractorului sau alte fapte, Dragnea va ridica în continuare din umeri, mințind că nu a știut nimic, niciodată, și că nici gura nu-i miroase”.

Podul.ro vă prezintă în integralitate declarațiile lui Mihai Tudose.

”Eu am participat activ la stabilirea și la redactarea programului de guvernare al PSD, 18-19 ore pe zi. Nu a fost vorba niciodată de amnistie, grațiere sau de alte chestii de genul ăsta dorite de Liviu Dragnea și de apropiații lui. PSD nu a câștigat alegerile anunțând ce urma să facă Dragnea cu Justiția, ci vorbind despre spitale, locuri de muncă, creșteri salariale, autostrăzi, chestiuni care iată că nu se întâmplă, în timp ce propaganda PSD minte de îngheață apele.

Am convingerea că ministrul Tudorel Toader nu îi va face pe plac lui Liviu Dragnea și, pe cale de consecință, va refuza în continuare să impună OUG-urile cu adresă dorite de șeful PSD. Tudorel Toader este totuși om de drept și știe că nu are cum să sară niște mantinele. Ce-i drept, a jucat între mantinele în cazul Laura Codruța Kovesi, și o face și acum, în cazul Augustin Lazăr, dar nu cred că se va preta la mai mult decât atât, mai ales după categoricele avertismente din partea Uniunii Europene, a Comisiei de la Veneția și a numeroși ambasadori. Toader nu va face OUG-uri din nebunia lui Dragnea. Cred că Toader își dorește să se ducă să-și cumpere pâine de la chioșc și după ce nu va mai fi ministru al Justiției, iar asta va fi imposibil dacă va da OUG-urile.

În fond, Toader i-a transmis lui Dragnea ceea ce știm cu toții: ca să o pui de o OUG, e nevoie de existența reală a unei urgențe, iar așa ceva nu există în acest caz. Pe de altă parte, dacă amnistia, grațierea și mutilarea Codurilor penale erau într-adevăr necesare, urgente, de ce nu le-a făcut dom'le Parlamentul? Vă amintesc că, anul trecut, când Dragnea a dat ordin să-i fie trecute legi dorite prin Parlament, totul s-a petrecut la cheie, în doar două săptămâni.

Așadar, de ce nu își rezolvă Dragnea problemele în Parlament, de urgență, și tot face presiuni la Guvern pentru impunerea unor OUG-uri care riscă să distrugă Justiția? Pentru simplul motiv că Dragnea joacă în public, de aproape doi ani și jumătate, aceeași scenetă jenantă: mimează că nu el e cauza acestei nebunii declanșate împotriva Justiției, că el nu știe nimic despre OUG-uri, că el era plecat din țară într-un moment sau altul când oamenii lui au acționat aici… Dragnea nu vrea să-și asume niciodată nimic! El aruncă totul în cârca altora, la cel mai înalt nivel. Îi pune și-i presează în permanență pe alții să-i rezolve problemele cu legea, prin modificări și acțiuni nepermise. Așa acționează. Apoi, când uneltele lui vor fi condamnate la 5, 8, 10 ani de pușcărie, pentru favorizarea infractorului sau alte fapte, Dragnea va ridica în continuare din umeri, mințind că nu a știut nimic, niciodată, și că nici gura nu-i miroase.

Dragnea face presiuni și asupra Voricăi Dăncilă, dar nu cred că premierul îi va rezolva nebunia de a scăpa prin OUG de o posibilă condamnare la închisoare cu executare. Nu s-a mai văzut niciunde în lume, într-o democrație reală, ca astfel de OUG-uri să fie inițiate fără asumarea și avizarea lor de Ministerul Justiției. E o uriașă nebunie să faci așa ceva în UE și în NATO, mai ales după recentul scandal stârnit de intenția impunerii acestor OUG-uri cu adresă, acte normative de care Liviu Dragnea ar beneficia din plin. Cine să dea astfel de OUG-uri, dacă nu Ministerul Justiției? Ministerul Mediului?

În pofida acestui context de-a dreptul nebunesc, sunt convins că Dragnea nu va da înapoi, fiindcă e vorba despre libertatea, cariera și averea lui – își va intensifica presiunile, am fi naivi să credem altceva, mai ales după ultimii doi ani și jumătate. Dragnea vrea să-l mazilească pe Toader și să pună în locul lui un om de casă care să-i rezolve problema cu Justiția – e vorba despre un personaj care să dea OUG-urile mult dorite la simpla lui bătaie din palme.

Presupunând prin absurd că Dragnea ar fi fost în acest moment premierul României – haideți să facem acest exercițiu neplăcut de imaginație –, el ar fi pus presiune pe Parlament să-i rezolve de urgență problemele cu legea, dând curs aceleași scenete penibile cum că el nu știe nimic și nu urmărește nimic. Ceea ce este de-a dreptul caraghios, fiindcă realitatea se vede chiar și de pe Lună”, a declarat Mihai Tudose, în exclusivitate pentru Podul.ro.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.