Tupeu fără margini: Țapardel o încurajează pe Dăncilă să sfideze președinta CE și să facă o nouă propunere de comisar european


Tupeu fără margini: Țapardel o încurajează pe Dăncilă să sfideze președinta CE și să facă o nouă propunere de comisar european

Fostul europarlamentar PSD, Claudia Țapardel, sfidează pe față efectul moțiunii de cenzură asupra guvernului pesedist. Pentru Țapardel pare că nu contează faptul că guvernul Dăncilă a căzut în urma moțiunii, iar acesta nu mai are nicio legitimitate în a propune numele posibilului viitor comisar european. 

Într-o declarație dată pentru RFI, Claudia Țapardel a insistat asupra faptului că Dăncilă trebuie și poate să propună în continuare pe cineva din PSD pentru funcția de comisar european: ”această problemă a comisarului european trebuie soluționată cât mai curând. Este adevărat că președinta desemnată a Comisiei Europene a transmis să se facă noi nominalizări pentru România, dar din câte înțeleg, nu există o comunicare oficială, pe bază de document transmis Guvernului României, prin care să facă o nouă propunere”.

Fosta eurodeputată PSD consideră căîn continuare, această competență revine Guvernului Dăncilă, pentru că pe de o parte, Constituția permite acest lucru și trebuie rezolvată această problemă a comisarului european. Pe de altă parte, să știți că și în cazul Austriei sau Italiei, acești comisari europeni au fost desemnați de către guverne interimare. Eu cred că în momentul în care președinta CE va veni cu o comunicare oficială, prin care solicită un nou comisar, primul-ministru al României, doamna Dăncilă, va veni cu un nou nume”.

Întrebată câtă legitimitate mai are Guvernul PSD să propună alt candidat de comisar european, social-democrata a răspuns: ”Eu cred că legitimitatea nu constă în dreptul de a propune sau nu, ci în legitimitatea persoanei care va fi desemnată”.

Declarațiile lui Țapardel vin în contextul în care Viorica Dăncilă a spus săptămâna trecută la Brașov că în cazul în care Guvernul Orban nu va primi votul de învestitură, atunci ea va discuta cu Comisia Europeană pentru a se ține cont de nominalizarea pe care a făcut-o deja - pesedistul Dan Nica - cu toate Ursula von der Leyen a precizat că nu acceptă nicio nominalizare din partea Guvernului interimar.

CITIȚI ȘI: Dăncilă o sfidează pe președinta CE. Premierul demis vrea să defileze în continuare cu Dan Nica pentru funcția de comisar european

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.