Țuțuianu șterge pe jos cu Dragnea și anunță un NOU proiect politic! DEZASTRUL din sondajele SECRETE ale PSD EXCLUSIV INTERVIU


Țuțuianu șterge pe jos cu Dragnea și anunță un NOU proiect politic! DEZASTRUL din sondajele SECRETE ale PSD EXCLUSIV INTERVIU

Baronul de Dâmbovița – l-am numit pe senatorul Adrian Țuțuianu, recent exclus din PSD – dezvăluie, într-un interviu exclusiv acordat Podul.ro, că toate sondajele și măsurătorile secrete ale social-democraților certifică faptul că partidul celor trei trandafiri s-a prăbușit sub 25% în preferințele electoratului, PSD aflându-se pe un vertiginos trend descendent.

De asemenea, Țuțuianu anunță în premieră că își pregătește o nouă înregimentare politică (la Pro România, potrivit surselor Podul.ro) – ceea ce înseamnă că lui Liviu Dragnea îi fuge de sub picioare întregul județ Dâmbovița. Mai mult chiar, senatorul ia în calcul negocieri cu PNL și USR în vederea depunerii unei sesizări la Curtea Constituțională. 

Nu în ultimul rând, Țuțuianu șterge pe jos cu Guvernul Dăncilă, pe care-l etichetează ”foarte, foarte slab” și transmite un interesant mesaj pe linie de partid: deși își tot umflă mușchii și promite că va soluționa solicitările baronilor, Liviu Dragnea este incapabil să rezolve amnistia, grațierea și Codurile penale, toate acestea fiind blocate.

PSD a girat o guvernare foarte, foarte slabă. Măsurile cu adevărat bune – alea care sunt – abia se văd și abia dacă se fac simțite din pricina obsesiilor lui Liviu Dragnea și ale acoliților săi privind Justiția. Cu toate acestea, în pofida tuturor acțiunilor și promisiunilor sale, Dragnea nici măcar nu a reușit să facă ceva în direcția asta... Amnistia, grațierea și Codurile penale sunt blocate, nimic nu este în vigoare – aceste probleme vor continua să inflameze puternic climatul politic românesc, să-l paraziteze și să stârnească numeroase conflicte de-a lungul următorilor doi ani electorali, având în vedere mizele aferente”, a spus Țuțuianu.

Podul.ro vă prezintă întregul interviu.

Reporter Podul.ro: Ați anunțat public că intenționați să constituiți un grup parlamentar la Senat. Credeți că Liviu Dragnea și apropiații săi vă vor permite asta?

Adrian Țuțuianu: Așa cum știți, am depus o solicitare pentru constituirea grupului parlamentar <Unirea>, la Senat. Din câte am aflat, Comisia de regulament a redactat un raport în acest sens, un raport cu argumente pro și contra. Oricum, decizia finală va fi la latitudinea Biroului Permanent al Senatului. Dacă s-ar fi mers pe decizia Curții Constituționale din 2010, când s-a constituit grupul UNPR, nu am fi întâmpinat nici cea mai mica problemă în acțiunea de consitituire a grupului <Unirea>. În acest context, am luat hotărârea să sesizez CCR în această speță. Problema e că numai un grup parlamentar deja existent se poate adresa Curții Constituționale. Voi purta discuții cu parlamentarii PNL și USR și voi afla în ce măsură sunt dispuși să mă ajute într-un astfel de demers.

Reporter: Care credeți că vor fi rezultatele PSD la alegerile europarlamentare din primăvară?

Adrian Țuțuianu: Urmează un al electoral foarte important. La alegerile europarlamentare, PSD va obține cel mai mare scor, dar va câștiga doar 10, maxim 11 eurodeputați, față de 16 câți are acum, ceea ce nu va fi deloc bine receptat în interiorul partidului. PNL se va clasa pe a doua poziție, evident, cu 8 sau 9 europarlamentari. ALDE și Pro România au șanse să obțină două-trei mandate la Bruxelles, iar USR  poate câștiga 4 eurodeputați. Rămâne să vedem dacă va candida și fostul premier Dacian Cioloș – eu unul nu cred că va înregistra cine știe ce reușită electorală, fiind la început, dar este posibil să intre, în mod excepțional, în Parlamentul European.

Reporter: Cât de jos s-a prăbușit PSD în preferințele electoratului?

Adrian Țuțuianu: PSD se află în cădere liberă în preferințele electoratului, dar va câștiga europarlamentarele doar fiindcă rămâne partidul cu cea mai mare mașinărie electorală – da, beneficiază de o capacitate organizatorică importantă. Pe de altă parte, la astfel de alegeri rata absenteismului este, de regulă, foarte mare, iar asta avantajează PSD. Însă chiar și așa rezultatele vor certifica o scădere drastică a PSD în intențiile de vot – de altfel, acest lucru este reliefat în toate sondajele de opinie care nu sunt comandate de actuala conducere a partidului. Adevărul este că PSD s-a prăbușit sub 25%, iar trendul comport scădere vertiginoasă. Am văzut și eu destule sondaje și măsurători interne pentru a vă putea spune asta.

Reporter: Care sunt principalele cauze ale acestei prăbușiri?

Adrian Țuțuianu: PSD a girat o guvernare foarte, foarte slabă. Măsurile cu adevărat bune – alea care sunt – abia se văd și abia dacă se fac simțite din pricina obsesiilor lui Liviu Dragnea și ale acoliților săi privind Justiția. Cu toate acestea, în pofida tuturor acțiunilor sale, Dragnea nici măcar nu a reușit să facă ceva în direcția asta... Amnistia, grațierea și Codurile penale sunt blocate, nimic nu este în vigoare – aceste probleme vor continua să inflameze puternic climatul politic românesc, să-l paraziteze și să stârnească numeroase conflicte de-a lungul următorilor doi ani electorali, având în vedere mizele aferente.

Reporter: Cine va fi prezidențiabilul PSD? Infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea?!  

Adrian Țuțuianu: Mai sunt 11 luni până la prezidențiale. Se pot întâmpla multe anul acesta… Sunt convins că președintele Klaus Iohannis va intra în cel de-al doilea tur al înruntării, asta-i clar pentru oricine! Pe stânga, lucrurile sunt, momentan, destul de încâlcite. Totuși, eu nu l-aș subestima pe Dragnea: își dorește să candideze, dar are foarte multe probleme și ar fi slab, foarte slab în postura de prezidențiabil. Totuși, împins de la spate de mașinăria electorală a PSD, Dragnea ar putea ajunge cu chiu, cu vai, în turul al doilea. Desigur, nu ar avea nici cea mai mica șansă să câștige – e evident –, dar este în stare să facă diverse probleme și să stârnească multe, multe scandaluri.

Reporter: Credeți că mai este posibilă o împăcare cu Dragnea&Co? În urmă cu ceva timp ați anunțat că veți aștepta până când va fi posibilă o întoarcere în PSD. Vă păstrați ”tactica” răbdării?

Adrian Țuțuianu: O împăcare este imposibilă. M-am gândit mult la ce voi face din punct de vedere politic și am ajuns la concluzia că nu are rost să aștept. Din păcate, în PSD lucrurile nu se vor schimba într-un viitor apropiat. Cu Dragnea la conducere, PSD merge din rău în mai rău.

Reporter: Adică? Să înțeleg că vă veți alătura altui partid? Este vorba despre Pro România?

Adrian Țuțuianu: Oferte am, e adevărat. Voi medita și voi lua o decizie finală. Aș fi așteptat dacă situația nu ar fi atât de complicată. Ca urmare a excluderii mele nestatutare am trei dosare pe rolul instanțelor de judecată. Nu am de gând să pierd doi ani de viață cu tergiversări prin tribunale.  Voi anunța la momentul potrivit despre ce proiect politic este vorba.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.