Uluitor! A apărut declarația de avere a bolșevicului din fruntea CCR: suma faraonică pe care o primește Dorneanu din buzunarul românilor pentru a nu respecta Constituția


Uluitor! A apărut declarația de avere a bolșevicului din fruntea CCR: suma faraonică pe care o primește Dorneanu din buzunarul românilor pentru a nu respecta Constituția

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a fost plătit în anul 2019 de statul român cu 972.346 de lei (aproape 200.000 de euro), așadar aproximativ 16.000 de euro/lună, conform datelor prezentate de ziare.com din declarația de avere făcută publică joi pe site-ul Curții Constituționale a României. 

Dorneanu cumulează salariul de la CCR, salariul de profesor universitar, pensia și indemnizația de vârstă de la Camera Deputaților. Cel mai mare venit primit de Dorneanu de la stat provine din pensia specială de magistrat: 454.068 de lei/an, adică 37.800 de lei/lună.

Veniturile lui Valer Dorneanu: 

- Salariu: 293.590 de lei (Curtea Constituțională);

- Diferențe salariale 2019: 94.680 de lei (Curtea Constituțională);

- Salariu profesor: 54.612 de lei (Universitatea Nicolae Titulescu);

- Pensie: 454.068 de lei (Casa de Pensii Sector 3);

- Indemnizație limită de vârstă - pensia de fost deputat: 75.396 de lei (Camera Deputaților). 

În anul 2018, Dorneanu a avut venituri mai mici față de anul 2019. Valer Dorneanu a încasat de la contribuabili în 2018 două pensii speciale și un salariu de președinte al CCR. Împreună, ele i-au adus în 2018 circa 700.000 de lei, adică 150.000 de euro/an.

Jurnalistul Mircea Marian amintea într-un articol pentru Newsweek România că statul român plătește cu o astfel de sumă imensă un bolșevic veritabil, deși au trecut atâția ani de la Revoluție: "Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu este și autorul unei cărți de propagandă care abundă în citate din Nicolae Ceaușescu și documente elaborate de Partidul Comunist Român. „Participarea sindicatelor la elaborarea și aplicarea legislației muncii“, apărută în 1981, fusese elaborată „în sprijinul activității organizațiilor de partid, de masă, obștești și a consiliilor oamenilor muncii“, scrie Dorneanu.

Prima frază din „Cuvântul înainte” este: „Partidul (Comunist Român n.r.) nostru a acordat și acordă o atenție deosebită dezvoltării democrației socialiste, considerând-o ca o latură esențială a construcției socialiste.

În acest sens, tovarășul Nicolae Ceaușescu sublinia că «democrația socialistă constituie nu numai o parte inseparabilă a socialismului, ci și o necesitate obiectivă pentru făurirea cu succes a noii orânduiri sociale.

Esența democrației socialiste constă în asigurarea tuturor condițiilor pentru exercitarea de către popor a dreptului său suveran de a participa la conducerea treburilor țării, în antrenarea maselor largi populare și înflorirea societății socialiste»”. (citiți AICI articolul complet)

De altfel, și mai grav este că statul român îl plătește cu respectiva sumă în fiecare an pe Dorneanu, deși sunt dovezi clare conform cărora a transformat CCR într-un instrument politic care face pe placul PSD. (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.