Un alt pion promovat de Dan Voiculescu la Antena 3 se gândește să candideze la prezidențiale. Anunțul a fost făcut de "analistul politic" antenist printr-un comentariu la o postare pe Facebook în care se lăuda că ascultă manele


Un alt pion promovat de Dan Voiculescu la Antena 3 se gândește să candideze la prezidențiale. Anunțul a fost făcut de "analistul politic" antenist printr-un comentariu la o postare pe Facebook în care se lăuda că ascultă manele

Alexandru Coita, promovat ca analist politic de postul de televiziune deținut de Dan Voiculescu, Antena 3, a dat de înțeles printr-un comentariu la o postare pe Facebook (postarea poate fi accesată AICI) că se gândește la o candidatură la prezidențiale

Redăm dialogul dintre un cetățean și Alexandru Coita:

Gabriela Negroiu: Mi se pare ca ati fi CANDIDATUL IDEAL PT PRESEDENTIE! Neînregimentat politic, intelectual , avand cultura necesara înțelegerii cum e cu identitatea nationala dar si cum trebuie navigat printre identitățile altora... Moderat , ponderat! Eu zic sa va gânditi. Eu v-as vota. Momentan singurul de votat în ce mă priveste este Liviu Plesoianu. Desi recunosc ca am un oarecare conflict cu mine insami legat de felul sau cateodata excesiv de impulsiv !

Alexandru Coita: Alexandru Coita Mulțumesc pentru încredere. Mă voi gândi.

Hilar este că anunțul a fost făcut la o postare în care Coita a transmis că ascultă manele și a vorbit despre motivele pentru care nu trebuie criticați ascultătorii de manele, iar pe cale de consecință a a atacat organizatorii festivalului Electric Castle care au cenzurat un DJ care a pus o melodie din genul menționat anterior. Redăm postarea lui Coita: 

"Da, ascult manele!

Manelele sunt parte a identității noastre naționale, ca stat balcanic, așa cum hip hop-ul (sau rap-ul) constituie o parte a identității poporului american.

Nu suport atunci când se inflamează mediocritatea în noi și apreciem orice formă de muzică de o calitate mai mult sau mai puțin îndoielnică, dar respingem maneaua pentru că reprezintă o clasă inferioară: “țigani”, “cocalari”, “țărani.”

Dar noi cine suntem? Chiar așa sus ne credem încât respingem o parte a culturii populare balcanice?

Eu sunt fiu de profesori universitari, am crescut cu plăci de muzică clasică. Știam să fredonez Schubert înainte să aflu de Depeche Mode.

Dar Azur, Tineret 2000, Adi Minune, Vali Vijelie? Ei exprimă tribulațiile unei clase post-proletare lăsate în urmă de ultimii 30 de ani de “dezvoltare.” Ei nu contează?

Eu cred că ei contează! Și mai cred că, dacă vrei să fii cu adevărat relevant în spațiul public, trebuie să îți asumi asta!

Rușine organizatorilor Electric Castle că au îndrăznit să cenzureze un DJ din Estonia pentru că a pus o piesă a artistului Adrian Simionescu pe care mulți au dansat acum 17-18 ani, atunci când apăruse.

Până când nu vom înțelege că și țiganii sunt cetățeni cu drepturi depline, talentați și contribuitori la o națiune română vibrantă și emergentă, vom rămâne cantonați în reflexe provinciale și complexe de țară de mâna a doua.

Să asculți ocazional manele nu înseamnă să achiesezi la îndemnurile acelor melodii. Muzica este artă! Nici Metallica nici Pantera nu transmit mesajele lui Dalai Lama!

Până când nu ne vom asuma identitatea complexă de stat de frontieră, cu tot ce înseamnă asta, vom rămâne o societate nevrotică, de agitați fără ancoră!

Hai să schimbăm asta!

Hai să recunoaștem că, ocazional, sâmbătă la un grătar sau după un șpriț, mai ascultăm câte o manea.

E o etapă importantă spre asumarea ca neam.

Și pentru cei mai pretențioși care citesc aceste rânduri, îi rog să nu uite că jazz-ul, atât de intelectual azi, a fost acum mulți ani expresia artistică a populației de culoare a unei populații ținute în sclavie, a celor fără dinți în gură!", a scris Alexandru Coita pe Facebook. 

Alexandru Ion Coita a mai fost consilier pentru afaceri europene şi externe al preşedintelui Camerei Deputaţilor la acea vreme, Roberta Anastase, în intervalul 2009-2010, și secretar de stat în Ministerul Transporturilor în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

În prezent, Alexandru Coita este nelipsit pe ecranele postului de televiziune Antena 3 și pare că încearcă să profite de promovare pentru a intra în cursa prezidențialelor. Ar fi încă un pion al lui Dan Voiculescu trimis pe frontul politic. Amintim că inclusiv Liviu Pleșoianu, respectiv Ramona Ioana Bruynseels au fost propulsați de Dan Voiculescu în bătălia pentru Cotroceni. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.