Un consilier PSD din Teleorman a organizat în plină pandemie o nuntă cu sute de invitați


Un consilier PSD din Teleorman a organizat în plină pandemie o nuntă cu sute de invitați

În România, legile se aplică exclusiv “oamenilor simpli”. Ceilalți, cu statut special, nu au nicio reținere în a încălca prevederile legale în pandemie. Este și cazul unui consilier local PSD din județul Teleorman, care a organizat sâmbăta trecută o nuntă cu peste 350 de oameni. Evident, în spațiu închis și fără niciun respect pentru regulile privind distanțarea. Mai trist este că autoritățile locale s-au dovedit a fi neputincioase în toată această ecuație și spun că s-au sesizat numai după ce presa a scris despre eveniment.

Consilierul local PSD din Roșiorii de Vede, Adrian Mirea, a organizat în weekend-ul trecut o mare nuntă într-un restaurant din oraș. Sursele noastre spun că organizatorii evenimentului au trimis 600 de invitații. Nu s-au prezentat toți cei care au primit îndemnul, dar nici 300 de oameni adunați laolaltă în plină pandemie nu constituie o problemă mai mică. Cu toate astea, nunta a avut loc, sutele de invitați s-au simțit bine, iar autoritățile spun că nu știu mare lucru despre asta, dar că au auzit de acest eveniment.

Fericitul eveniment a avut loc pe data de 12 iulie la restaurantul roșiorean Salon Prestige. La celebrarea iubirii copiilor de consilier au luat parte și reprezentanți ai partidelor politice, fie că erau la guvernare sau în opoziție, așa cum se practică peste tot. Numai că, nefiind chiar o perioadă normală, gestul consilierului local Adrian Mirea a revoltat oamenii din Roșiorii de Vede.

Nu e normal ca pentru niște inconștienți să nu mai am curaj să îmi scot copilul prin oraș”, ne-a spus un localnic, care este indignat de faptul că pentru unii nu se aplică regulile nici măcar în pandemie.

Pe rețelele de socializare au apărut filmări din cadrul evenimentului, precum și fotografii în care se vede clar că nu se respectă măsurile de protecție individuală, așa cum prevede legea 55/2020 privind combaterea și prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sursele noastre spun că celor în cauză li s-a pus în vedere de către poliție, ITM și DSP să respecte normele privind distanțarea. Totuși, din punct de vedere juridic, proprietarul localului a declarat la ITM spațiul închis. De unde rezultă că acolo era proprietate privată. Verificări cu privire la aceste aspecte pot fi făcute oricând de către poliție, împreună cu celelalte structuri în domeniu. Cu atât mai mult cu cât în spațiul public au apărut filmări și fotografii care arată felul în care s-a încălcat legea.

Epidemiologul Luminița Dumitrașcu din cadrul DSP Teleorman a fost extrem de surprinsă, auzind despre faptul că a avut loc în județ o nuntă cu peste 300 de persoane și ne-a mărturisit că vestea asta nu a ajuns până acum la urechile ei și nici nu a primit vreo cerere de autorizare din partea organizatorilor nunții cu fast.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.