Un deputat explică motivul pentru care PSD atacă antreprenorii: "Asta e strategia lor să ne țină sub stăpânire în feudalismul pe care l-au creat și pe care îl patronează"


Un deputat explică motivul pentru care PSD atacă antreprenorii: "Asta e strategia lor să ne țină sub stăpânire în feudalismul pe care l-au creat și pe care îl patronează"

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a publicat scrisoarea unui întreprinzător din România care se confruntă cu birocrația din instituțiile de stat. Totodată, Claudiu Năsui susține că românilor li se cer acte care „nu sunt trecute nici în lege, nici în hotărâri” și că „autoritățile chinuie de multe ori întreprinzătorii mici pentru a le lua șpagă tocmai pentru că asupra lor au o mare putere”. 

Claudiu Năsui prezintă dependența de stat pe care PSD o creează pentru români, astfel încât „puterea feudală a PSD vine tocmai din a ne ține dependenți de ei. Ne țin voit în sărăcie. Ne iau posibilitățile de a ne dezvolta independent de ei. Tocmai ca apoi să ne controleze și să fie ei stăpâni”, spune deputatul.

De asemenea, deputatul subliniază că a fost o minciună că au scăzut taxele pe muncă. Au scăzut impozitul pe venit și au crescut contribuțiile, astfel încât să fie aceeași povară fiscală”

Cele două soluții exprimate de către deputat sunt debirocratizarea, dereglementarea pentru firmele mici și zero taxe pentru salariul minim, încât românii muncitori să rămână cu mai mulți bani în buzunare.

„Birocrația înnebunește întreprinzătorii.

Un sport național al autorităților din România este să ceară oamenilor acte din pix. De ce? Pe scurt, pentru că pot. Astfel, unui întreprinzător din București i se cer acte suplimentare care nu sunt trecute nici în lege, nici în hotărâri, pentru a i se elibera o autorizație de funcționare. De fapt, autorizația o are deja, doar că ea trebuie reînnoită an de an.

Autoritățile chinuie de multe ori întreprinzătorii mici pentru a le lua șpagă tocmai pentru că asupra lor au o mare putere. Una e legea pentru ăia mici, alta e pentru ăia mari care au influență politică sau case de avocatură în spate. De ce credeți că e așa important să „cunoști pe cineva” la o instituție care să îți rezolve? De ce credeți că au apărut diverși „consultanți” care nu sunt altceva decât nepoți de politruci sau funcționari care au uși deschise să rezolve probleme?

Înnebunit de aceste autorități, un întreprinzător a scris o scrisoare pe care o vedeți aici. Citiți să vedeți cât de greu este să fii antreprenor în România.

Politrucii nu vor să devenim independenți de ei. Puterea feudală a PSD vine tocmai din a ne ține dependenți de ei. Ne țin voit în sărăcie. Ne iau posibilitățile de a ne dezvolta independent de ei. Tocmai ca apoi să ne controleze și să fie ei stăpâni. Și atunci când mai dau o mărire de salarii la stat, lumea să le fie recunoscătoare lor. Pentru că e din pixul lor. Nu mai vedem că ei sunt motivul sărăciei noastre. Unii se bucură și pentru un colț de pâine. c.

Ei nu vor să încurajeze antreprenoriatul sau mediul privat. Deloc. Atunci oamenii ar deveni independenți și ar ieși de sub puterea lor. Tocmai asta vor să evite.

De aceea ei și când zic că vor să promoveze antreprenoriatul, o fac prin subvenții, nu prin reducere de birocrație sau de taxe. Adică o fac tot cu banii noștri către firmele alese de ei.

A fost o minciună că au scăzut taxele pe muncă. Au scăzut impozitul pe venit și au crescut contribuțiile, astfel încât să fie aceeași povară fiscală.

Programul start-up nation, pe care ei îl tot promovează, este și el o mare minciună. Ați văzut vreun start-up de succes în ultimii ani făcut pe bani de la stat? Evident că nu. Toate afacerile care se pornesc pe banii statului se opresc când se termină robinetul de bani publici. Să ne uităm pe cifrele lor: vedem că au angajat 2 miliarde de lei din banii noștri (2017 și 2018) ca să creeze, zic ei, 17.000 de locuri de muncă. Adică 122.000 de lei per loc de muncă creat! Dacă punem la socoteală că și anul viitor mai vor să angajeze încă 2 miliarde, vă dați seama ce bătaie de joc pe banii noștri este.

Soluția care e? Debirocratizare și dereglementare mai ales pentru firmele mici. Numărul de acte și de hârtii să țină cont de talia firmei. Nu se poate să ceri unei micro-berării să respecte aceeași birocrație infernală ca unei corporații care face sute de mii de hectolitrii de bere.

Și mai e o soluție care ar face foarte mulți români independenți economic: 0 taxe pe salariu minim. Să facem munca mai bine plătită. Să lăsăm mai mulți bani în buzunarul celor care muncesc, mai ales pe salarii joase.

Dar cine să implementeze aceste măsuri? O clasă politică care nu își dorește decât să fie în continuare stăpână peste noi, prin a ne ține în sărăcie?”, a scris Claudiu Năsui.

Sursa foto: Facebook - Claudiu Năsui

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.