Un economist reflectă putreziciunea taberei pesediste, care o apără pe Pintea, dar îl atacă pe Costache pentru că se ocupă de pacienți în timpul liber: "Ne mai mirăm că societatea e cu susul în jos?"


Un economist reflectă putreziciunea taberei pesediste, care o apără pe Pintea, dar îl atacă pe Costache pentru că se ocupă de pacienți în timpul liber: "Ne mai mirăm că societatea e cu susul în jos?"

Economistul Cristian Păun reflectă putreziciunea taberei pesediste, care o apără pe fosta minsitră a Sănătății, Sorina Pintea, acuzată de procurorii DNA că a luat mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, dar îl atacă pe actualul ministru al Sănătății, Victor Costache, pentru faptul că în timpul liber continuă să își îngrijească pacienții la o clinică privată. 

Astfel, economistul Cristian Păun atrage atenția că societatea este cu susul în jos, iar singura soluție pentru rezolvarea situației este prezența la vot. 

Redăm mesajul economistului:

"O tabără se lamentează că haiduca Pintea a fost prinsă pe nedrept de procurori și marșează iar pe aceeași placă păguboasă că statul paralel, abuzuri, probe neconcludente. Și atac la procurori și instituții. Neapărat.

Aceeași tabără crede că e nedrept ca un ministru al sănătății, un chirurg excelent, nu are dreptul să se ocupe de pacienții săi, în timpul său liber. Să câștige din ceea ce știe. Să facă ceea ce îi place și pentru care a făcut ani grei de școală. Cunosc sentimentul. O poziție administrativă temporară te ține departe de lucrurile care te definesc. Ai nevoie de profesia ta să nu o iei razna. Și nu doar de profesie.

Unul salvează destine, altul le curmă în cel mai ticălos mod. Ambii sunt cu mâna în buzunarul pacientului. Dar diferit. Ambii sunt implicați în schimburi mijlocite de bani. Dar diferit. Ambii sunt specializați în producție. Dar diferit.

Și ne mai mirăm că societatea e cu susul în jos? Fură maiică, fură. Dat mai lasă și ceva pentru noi amărâții. Ce? Iluzii...

Super tare și perfect.

#votăm?".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.