Un expert în relații internaționale îi face profilul europarlamentarei care a oprit-o pe Grapini să îi fure voturile lui Kovesi: "E un "câine de pază" al democrației liberale în Parlamentul European"!


Un expert în relații internaționale îi face profilul europarlamentarei care a oprit-o pe Grapini să îi fure voturile lui Kovesi: "E un "câine de pază" al democrației liberale în Parlamentul European"!

Maria Grapini a încercat miercuri, 27 februarie, să fure voturile Laurei Codruța Kovesi din Comisia LIBE pentru a-i pune bețe în roate fostului procuror-șef al DNA în drumul către funcția de procuror-șef al Parchetului European.

VEDEȚI ȘI: VIDEO Grapini a încercat să fure voturile acordate de Comisia LIBE lui Kovesi. Unul din europarlamentari a oprit-o

În acest context, expertul în relații internaționale Șerban Filip Cioculescu, profesor al Facultății de Științe Politice din cadrul Universitpții București, i-a făcut profilul politic europarlamentarei Judith Sargentini care a împiedicat-o pe Grapini să fraudeze votul. Concret, politologul subliniază că Sargentini este "un "câine de pază" al democrației liberale in Parlamentul European". Mai mult, profesorul universitar o ia peste picior pe Grapini referitor la declarația europarlamentarei din România conform căreia Sargentini ar fi avut ceva cu ea personal: "probabil o invidia pentru frumusețe, carismă și impecabila limbă română în dialect grapinez".

"Europarlamentarul olandez ecologist Judith Sargentini, care a împiedicat-o pe colega ei social-democrată (vorba vine...) Grapini să greșească numărătoarea voturilor impotriva Laurei C. Kovesi e cea care in 2018 a propus PE un raport de activare a art. 7 din Tratatul de la Lisabona contra Ungariei acuzată de derivă în domeniul statului de drept și violare a normelor europene. De origine italiană (la fel ca și Grapini, presupun), Sargentini chiar e un "câine de pază" al democrației liberale în Parlamentul European. Mușcă fără milă când întâlnește adversari ai valorilor și legilor europene. Și nu știu de ce, dar am un feeling că nu doar că vorbește corect limba olandeză (posibil și italiana), ci și măcar încă o limbă de circulație europeană. Amuzant e că Grapini afirmă acum că Sargentini avea ceva cu ea...probabil o invidia pentru frumusețe, carismă și impecabila limbă română în dialect grapinez", a scris Șerban Filip Cioculescu într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.