Un fost ambasador cere ca România să iasă din OMS: "Statele civilizate trebuie să formeze o organizație separată, eficientă, fără propagandiștii plătiți ai regimului de la Pekin!"


Un fost ambasador cere ca România să iasă din OMS: "Statele civilizate trebuie să formeze o organizație separată, eficientă, fără propagandiștii plătiți ai regimului de la Pekin!"

Fostul ambasador al României în Finlanda și Estonia, Cătălin Avramescu, a solicitat marți ca țara noastră să se retragă din Organizația Mondială a Sănătății

Totodată, profesorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și-a exprimat speranța că SUA își vor retrage finanțarea pentru OMS, punctând că "statele civilizate trebuie să formeze o organizație separată, eficientă, fără propagandiștii plătiți ai regimului de la Pekin".

Avramescu, pe Facebook: "Sper ca SUA să retragă finanțarea pentru Organizația Mondială a Sănătății, care a fost complicele regimului de la Pekin. Țineți minte când protestau când o țară închidea granițele pentru zborurile din RP Chineză? Când acuzau de rasism Vestul? Când lăudau acțiunile regimului comunist, cu toate că acesta refuzase să coopereze cu experții internaționali? Când susțineau, săptămâni la rând, că nu este o pandemie?

România ar face bine să preia inițiativa și să se retragă din OMS. Statele civilizate trebuie să formeze o organizație separată, eficientă, fără propagandiștii plătiți ai regimului de la Pekin".

Reiterăm că preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat, marți, că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a eşuat în gestionarea pandemiei provocate de noul coronavirus, acuzând organizaţia că este „foarte China-centrică”.

CITIȚI ȘI: Ies la iveală legăturile murdare dintre OMS și China. Etiopianul din fruntea organizației a făcut parte dintr-o grupare paramilitară marxistă. Țara sa este datoare vândută chinezilor

Acuzațiile lui Trump vin la doar câteva zile după cele ale vicepremierului Japoniei, Taro Aso, care a criticat OMS pentru poziția sa „indulgentă” față de China comunistă pe fondul pandemiei de coronavirus, spunând că organizația ar trebui redenumită „Organizația Chinezească a Sănătății”. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.