Un important think thank, apel către țările membre UE și NATO de a boicota parada de putere organizată de autocratul Putin pe 9 mai


Un important think thank, apel către țările membre UE și NATO de a boicota parada de putere organizată de autocratul Putin pe 9 mai

Autocratul rus Vladimir Putin va prezida o paradă pe 9 mai pentru a celebra 75 de ani de la victoria Uniunii Sovietice în fața Germaniei Naziste în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial.

În acest context, ICDE, think tank dedicat promovării valorilor europene și culturii democratice, a lansat un apel către șefii de state și de guverne din UE și NATO de a boicota parada de putere din data de 9 mai pentru a nu legitima prin prezența lor comportamentul regimului Putin, sfidător la adresa dreptului internațional și a valorilor liberale occidentale.

Mesajul ICDE: "APEL ADRESAT LIDERILOR UE și NATO DE A NU PARTICIPA LA PARADA PROPAGANDISTICĂ A PREȘEDINTELUI PUTIN DE PE 9 MAI

Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE), think tank dedicat promovării valorilor europene și culturii democratice, adresează un apel șefilor de state și de guverne din spațiul euro-atlantic de a nu participa la evenimentele preconizate a fi organizate la Moscova, pe 9 mai a.c., care vor fi prezentate opiniei publice locale și internaționale ca o paradă de putere a președintelui Vladimir Putin, sub ochii aprobatori ai liderilor aleși ai democrațiilor liberale.

În condițiile în care liderul de la Kremlin nu a revenit asupra anexării ilegitime a Peninsulei Crimeea, care aparține Ucrainei, iar regimul de la Moscova se află în continuare sub sancțiuni occidentale pentru agresiunea asupra unui stat suveran, și având în vedere concluziile Raportului Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE) al UE din 16 martie a.c., care indică o campanie de dezinformare și decredibilizare a instituțiilor occidentale alimentată de surse din Rusia, considerăm că ar fi total nepotrivit și inoportun ca șefi de state și de guverne din UE și NATO să legitimeze prin prezența lor comportamentul regimului Putin, sfidător la adresa dreptului internațional și a valorilor liberale occidentale".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.