Un jurnalist transmite că Bacalbașa trebuie internat. Deputatul PSD, protagonistul unui nou delir în Parlament


Un jurnalist transmite că Bacalbașa trebuie internat. Deputatul PSD, protagonistul unui nou delir în Parlament

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a fost protagonistul unei noi scene de delir în Parlamentul României. Bacalbașa i-a spus deputatului USR Stelian Ion că este un „untermensch”, termen nazist pentru „non-arieni”. 

Delirul lui Bacalbașa a avut loc în cadrul dezbaterilor de miercuri din Camera Deputaţilor pe tema abrogării Legii recursului compensatoriu. PSD-istul era inflamat întrucât Stelian Ion dorea abrogarea recursului compensatoriu. Mai mult, Bacalbașa a spus că a folosit acel termen nazist întrucât România are un președinte german. 

"Sigur că aici ne-am adunat oameni de pe toate orizonturile sociale şi culturale. Suntem colegi nu pentru că ne-au plăcut unii, ci pentru că ne-a adunat soarta împreună. Totuşi, eu nu înţeleg şi să suport mârlănia unui individ care pentru mine personal este untermensch, că tot avem un preşedinte german, care vorbeşte, după ce am votat şi eu şi colegii mei, despre decizii ruşinoase. Deciziile Parlamentului nu sunt ruşinoase sau neruşinoase. Deciziile Parlamentului sunt deciziile Parlamentului. (...) Să ne ferim ca naiba de mârlanii care ajung la microfon", a spus Bacalbaşa.

În acest context, jurnalistul Răzvan Zamfir readuce în discuție ideea controlului psihiatric obligatoriu pentru parlamentari. Totodată, jurnalistul transmite că într-o țară normală Bacalbașa ar fi fost internat după astfel de scene. 

"Am propus acum câțiva ani o lege a controlului psihiatric obligatoriu pentru parlamentari. Pavel Popescu a și depus o inițiativă legislativă în acest sens, mult mai blândă decât ideea mea inițială, iar documentul zace uitat prin sertarele vreunei comisii.

Azi, un ins dubios cu care mă tot intersectam prin studiourile A3 acum 6-7-8 ani, adică Bacalbașa de la Galați, a poluat din nou fonic Camera Deputaților cu niște insulte pe care le-a învățat de la naziști.

În orice stat civilizat care mimează democrația cu talent, bacalbașaului i-ar fi fost preschimbat halatul de medic într-unul de pacient. În România însă, pentru că și-au cerut scuze unii de prin partid pentru el, depășim discret momentul ca și cum ratonul ăsta al răului n-ar fi încălcat una dintre cele mai sensibile legi în vigoare, ci ar fi scăpat o înjurătură modestă printre dinți.

Nu-i în regulă, nu suntem Dumnezeu să ne ocupăm de iertarea păcatelor politice doar pentru că ne aruncă partidul câteva scuze lipsite de credibilitate.

Sau, dacă așa funcționează mecanismele statului român, poate ar trebuie să vărsăm si noi găleți de insulte și calomnii începând cu ora 6, iar apoi, pe la 8 fără ceva, fix înainte de publicitate, să schițăm un regret pentru cel linșat. Credeți că ar depăși la fel de ușor momentul și politicienii?", spune jurnalistul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.