Un medic celebru dezvăluie ce se întâmplă în București, seară de seară, „pe șest”. Capitala devine, după ora 19.00, „furnal de gazare”


Un medic celebru dezvăluie ce se întâmplă în București, seară de seară, „pe șest”. Capitala devine, după ora 19.00, „furnal de gazare”

Simona Tivadar, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, atrage atenția asupra unui fapt remarcat cel mai probabil de mulți dintre bucureșteni, dar care nu preocupă încă pe nimeni la modul serios: seara, după anumite ore, aerul din București devine  irespirabil. Se simte un miros greu, uneori acru sau de gunoi ars, iar aplicația Airly, operată de Philips care are 15 senzori de măsurare a calității aerului în capitală, se „înroșește”, indicând că nu e deloc indicat să ieși la plimbare prin oraș.

Weekend de weekend, de o lună încoace, Bucureștiul devine furnal de gazare: pe la 7 seara încep să crească toți parametrii de poluare a aerului (cei care pot fi urmăriți pe aplicația Airly, că Ministerul mediului a dezafectat toți senzorii de măsurare a calității aerului).
Nu e din cauza traficului auto, evident. Se ard deșeuri pe șest până târziu în noapte.
Acuma ce mă frământă pe mine: sunt singura persoană din 3 milioane preocupată de ceea ce respiră? Nu văd nici un comentariu pe facebook, nu urlă televiziunile, nu sunt breaking news nicăieri.
Oamenii își plimbă liniștiți cățeii, e plin de spectatori la fântânile de 7 (șapte) milioane de euro, adolescenții se întâlnesc grupuri-grupuri, copiii se mai joacă pe trotuare, bătrânii se plimbă sau fac politică pe bănci. Totul intr-un smog urât mirositor, inecăcios.”, scrie Simona Tivadar pe pagina sa de Facebook unde publică și un print screen al situației semnalate de Airly.

Sursa foto: Simona Tivadar/Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.