Un motiv de MÂNDRIE pentru bulgari: Dracula a tras turci în țeapă și în țara lor. O descoperire arheologică recentă

  • ACP
  • Jun 7, 2019, 17:14
  • 746

În presa bulgară și nu numai a fost anunțat un moment notabil pentru istoria țării vecine de la Sud de Dunăre – incredibilul (sic) ”Dracula” le-a vizitat nordul țării, în 1461, mânat de treburi specifice domniei lui.

Profesorul Nikolai Ovcearov, arheolog la Institutul Național de Arheologie din Sofia, a declarat că în iarna acelui an voievodul valah Vlad Țepeș a trecut Dunărea, a asediat cetatea Svistov, a cucerit-o și a rămas acolo pentru o perioadă, probabil pe durata întregii ierni.

În timpul șederii a dat curs uneia dintre activitățile specifice lui, care l-a și făcut atât de cunoscut – a tras în țeapă câteva sute de turci.

O legendă locală spune că voievodul valah a cunoscut la Svistov o femeie cu care ar fi avut un moștenitor.

Arheologii bulgari au găsit până acum o mulțime de ghiulele pe care armata valahă le-a folosit la asediu, alături de alte artefacte lăsate în urmă, în număr mare, de armata lui Vlad Țepeș.

Nikolai Ovcearov a mai anunțat că săpăturile vor continuă până pe 15 iunie, după care se intenționează refacerea clădirii unde a rămas voievodul de la nord de Dunăre, după cucerirea cetății.

”Voievodul a fost unul dintre cei mai meticuloși luptători împotriva invaziei otomane. Era crud, dar în perioada Evului Mediu cele făcute de el erau premise”, a mai declarat profesorul bulgar – mai multe detalii AICI.