Un nou KGB-ist, moldovenist și românofob agresiv a fost activat în guvernul rusofil și socialist de la Chișinău: Andrei Popov, fiul unui fost prim-consilier al ambasadei URSS la București

Apropiat de serviciile secrete rusești, românofob agresiv și promotor al așa-zisului moldovenism civic (adică noua titulatură a moldovenismului stalinist), Andrei Popov a fost activat recent în guvernul rusofil și socialist de la Chișinău, în pompoasa funcție de, cităm întocmai, ”Ambasador cu Misiuni Speciale”, însă fără a se specifica nici măcar la modul general care ar fi acestea.

Jurnaliștii de la Timpul.md prezintă proflul numitului Andrei Popov:

Promotorul moldovenismului civic va ocupă funcția de „Ambasador cu Misiuni Speciale”. „După o pauză de patru ani, astăzi am revenit la Ministerul de Externe. Ambasador cu Misiuni Speciale”, a scris Popov pe Facebook.

Amintim că tatăl lui Andrei Popov – Mihai Popova deținut funcția de consilier și prim-consilier al ambasadei URSS iar ulterior a Federației Ruse din București între anii 1986 - 1992.

CITEȘTE și Teoreticienii incontestabili ai așa-zisei națiuni civice moldovenești se află în tabăra Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase. CINE sunt acești ”intimi politici”

Mihai Popov a fost „coleg” cu mai mulți politicieni „celebri” precum Alexandru Vîlcu sau Dumitru Diacov. Vezi articolul: Cine este Alexandru Vîlcu, omul de legătură al KGB-ului cu Igor Dodon.

Andrei Popov a fost rechemat din funcție după ce a făcut o serie de declarații românofobe în calitatea sa de diplomat al R. Moldova.

„Colega” lui Andrei Popov de la TV8, moderatoarea Natalia Morari lucrează pentru serviciile rusești, potrivit myrotvorets.center.