Un PARTID de care nu a auzit nimeni, cu zero votanți, SUGE de la buget SUTE DE MII DE EURO! Victor Ponta și Ludovic Orban, vinovați de această risipă revoltătoare!


Un PARTID de care nu a auzit nimeni, cu zero votanți, SUGE de la buget SUTE DE MII DE EURO! Victor Ponta și Ludovic Orban, vinovați de această risipă revoltătoare!

În plină criză generată de pandemia de COVID-19, când spitalele nu au încă cele necesare pentru a face față corespunzător noului coronavirus, iar un milion de români au intrat în șomaj și nu știu ce vor pune mâine pe masă sau ce le rezervă viitorul din punct de vedere profesional și financiar, statul rămâne extrem de larg la pungă cu niște entități politice fantomatice dubioase, care înghit lunar zeci de mii de euro, în baza unor aberații legislative pe care nu se grăbește nimeni să le îndrepte*. Nu că s-ar grăbi cineva să taie sau să impoziteze pensiile speciale sau lefurile colosale de prin instituțiile de stat.

Adevărul dezvăluie, într-un material amplu, că „Forţa Naţională”, partidul încropit de dezertorii din ALDE, primeşte în fiecare lună peste 20.000 de euro de la stat, deşi numără doar trei parlamentari, nu (mai) are președinte, structuri etc.

Președintele FN – până week-endul ăsta când a demisionat din motive de pandemie  - a fost nimeni altul decât fostul președinte al Senatului, securistul ramolit Teodor Meleşcanu, care s-a desprins greu de funcția primită cadou de la PSDăncilă pentru că l-a „tradus” pe fostul manechin Călin Popescu Tăriceanu.  

FN a prins contur în toamna anului trecut, când Călin Popescu Tăriceanu a divorţat politic de PSD, scrie Adevărul. Câţiva parlamentari ALDE, nemulţumiţi că partidul a ieşit de la guvernare, s-au dezis de Tăriceanu şi au înjghebat o nouă formaţiune, cu scopul de a rămâne la putere alături de PSD. Preşedinte a fost uns Teodor Meleşcanu, pe care PSD l-a numit şef al Senatului chiar în locul lui Tăriceanu. Până la urmă, Guvernul Dăncilă a fost debracat prin moţiune de cenzură, Meleşcanu a pierdut a doua funcţie în stat ca urmare a unei decizii CCR, aşadar Forţa Naţională şi-a pierdut în doar câteva luni până şi statutul de partid-breloc al PSD.

În acest moment, Forţa Naţională numără trei parlamentari: Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Marian Cucşa, toţi foști ALDE. Deci un partid fără preşedinte, fără structuri, născut strict pe bază de traseism, cu doar trei deputaţi, înghite zeci de mii de euro pe lună din bugetul statului, în condiţiile în care România resimte deja criza economică generată de coronavirus: aproape 1 milion de români au intrat în şomaj tehnic. În primele trei luni din 2020, Forţa Naţională a primit 315.850 lei - aproximativ 65.000 euro. Articolul poate fi citit integral AICI

Explicație pentru care aberația politică FN primește bani de la buget e următoarea:  Victor Ponta a negociat cu Ludovic Orban introducerea unui amendament la legea bugetului pe 2020, prin care, doar anul acesta, vor primi finanţare de la stat toate partidele care au parlamentari, nu doar cele care au participat la alegerile din 2016, aşa cum impunea legea până la finalul anului trecut. Firește, Ponta a dorit amendamentul respectiv pentru partidul lui.

„E prețul moțiunii de cenzură”, spuneau parlamentarii PNL la vremea respectivă.

Citiți integral articolul AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.