Un politolog avertizează Jandarmeria: "Riscă desființarea!" Apel la liderii PNL, USR-PLUS și PMP


Un politolog avertizează Jandarmeria: "Riscă desființarea!" Apel la liderii PNL, USR-PLUS și PMP

De doi ani și jumătate, Jandarmeria Română a devenit mai mult o firmă de protecție și pază a grupului infracțional PSD și nu o instituție care se ocupă de sporirea siguranței publice. Cel mai sonor episod a fost intervenția violentă din data de 10 august 2018, dar a reprezentat un caz dintr-un lung șir.

Un abuz recent al Jandarmeriei a avut loc la Târgu Mureș când a amendat un tânăr de 17 ani care protesta pașnic, motivul sancțiunii constând în faptul că prin postările pe Facebook ar fi îndemnat lumea să iasă în stradă. Al doilea abuz recent a avut loc la Topoloveni când un grup de câteva persoane care manifestau pașnic așteptându-l pe Liviu Dragnea a fost luat cu duba la secție. 

În acest context, lectorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, Șerban Filip Cioculescu, a atras atenția că Jandarmeria Română riscă desființarea, iar liderii opoziției pot avertiza instituția în acest sens. Totodată, politologul a invocat un caz precedent de acest tip ce a avut loc în Ucraina.

Redăm postarea lui Șerban Filip Cioculescu:

"Sunt sătul de comportamentul antidemocratic și violent al Jandarmeriei. Instituția asta nu mai e în serviciul cetățenilor. Apără un grup restrâns. As vrea ca liderii PNL si Alianței Plus, dar si ai PMP, să avertizeze conducerea Jandarmeriei că dacă vor continua așa riscă desființarea. Clar si fără ocolișuri. Un exemplu avem în Ucraina unde forța de jandarmerie Berkut care a maltratat manifestanții în toamnă iarna lui 2014 a fost desființată după fuga președintelui Ianucovici", a transmis politologul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.