Un politolog cunoscut îi DESFIINȚEAZĂ pe judecătorii CCR: SLUGILE lui Dragnea, politruci abuzivi. O GAȘCĂ de năimiți pe salarii babane


Un politolog cunoscut îi DESFIINȚEAZĂ pe judecătorii CCR: SLUGILE lui Dragnea, politruci abuzivi. O GAȘCĂ de năimiți pe salarii babane

Scriitorul, politologul și istoricul Stelian Tănase răbufnește, pe blog, după controversata decizie a CCR de joi, avertizând că judecătorii Curții se comportă precum CC al PCR, Valer Dorneanu & Co nefiind altceva decât niște politruci, slugi de partid fără vreo serioasă pregătire juridică care fac jocurile pușcăriașului Liviu Dragnea și a camarilei acestuia, înghițind bugete babane drept recompensă.

”Una din misiunile CCR-ului în viitor este revizuirea hotărîrilor date între 2016-2020. O gașcă de năimiți, pe salarii babane, cu pensii speciale uriașe nu se mai satură înghițind bugete. Legea CCR trebuie revizuită”, susține Tănase.

Vă prezentăm comentariul politologului:

”CCR e mai tare decît CC PCR. Membrii ei sunt niște politruci. Acești judecători au sfidat rezultatul referendumului, poporul nu mai e suveran. Gașca asta se crede îndrepțită să ne spună ce avem voie și ce nu avem voie să facem. La fel președintelui, Guvernului și Parlamentului… E un comportament extrem de abuziv, dincolo de spiritul legii. Tovarășii se cred semizei! Dacă ar da hotărîri în mod imparțial ar fi o chestie, dar o fac în folosul cuiva anume, sunt părtinitori. Măsluiesc cărțile, trișează. De regulă joacă pentru Dragnea&Co.

Nu-mi fac griji prea mari, totuși. Cînd se va schimba puterea, vor face la fel, dar în slujba celor care o vor deține după 2020. Au prea multe schelete în dulap și prea multe privilegii de apărat. Suflete de slugă, de activiști mărunți de partid, mereu la ordin. Ei nu sunt niște somități ale magistraturii, nici judecători independenți cu cariere făcute în afara politicii, în tribunale. Ei au trecut pe la partid și s-au trezit cu aceste sinecuri pentru care s-au vîndut pe culoarele politicii și Serviciilor. Au fost răsplătiți, dar trebuie să slugărească.

Nu poți avea încredere în niciunul din verdictele date de acest CCR. Toate hotărîrile sunt viciate și conjuncturale. Date pentru un lider, un partid, o împrejurare. Una din misiunile CCR-ului în viitor este revizuirea hotărîrilor date între 2016-2020. O gașcă de năimiți, pe salarii babane, cu pensii speciale uriașe nu se mai satură înghițind bugete. Legea CCR trebuie revizuită. Iar acești așa-zisi judecători și-ar putea da demisia în bloc….De ce nu!?”, scrie Stelian Tănase.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.