Un procuror le vorbește pe șleau medicilor despre corupția din sistem, complicități și le arată cum trebuie procedat pe viitor


Un procuror le vorbește pe șleau medicilor despre corupția din sistem, complicități și le arată cum trebuie procedat pe viitor

Antonia Diaconu, procuror la DIICOT Piteşti şi fost prim-procuror al Parchetelor de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Judecătoria Topoloveni, scrie, pe contul personal de Facebook, un text critic la adresa cardelor medicale din România  care s-au complăcut ani de zile într-un sistem puternic afectat de corupție și care acum, trimise în linia întâi să lupte cu mâinile goale, sunt cele mai afectate de acest fenomen.

„Nu putem aştepta schimbarea din exterior, trebuie să contribuim fiecare din noi. Problemele nu s-au ivit peste noapte, au existat demult. Se pare că nu au deranjat, de vreme ce mai nimeni nu a ieşit să zică „nu avem condiţii să ne facem datoria, ni se cer bani pentru a ajunge pe o anumită funcţie, intr-un anumit spital, examenele nu sunt corecte, sunt favorizate anumite firme pentru achiziţii" etc.

Toată lumea s-a complăcut, făcând ce făcea si cel de lângă el, ca să-i fie bine. Acum, nu le e niciunuia. Oare de ce?  Nu zic ca nu exista doctori excelenţi. Si mulţi. Si dedicaţi. Dar există şi alţii... iar înainte de a sări cineva cu gura, o faptă de corupţie e aproape imposibil de dovedit fără participarea persoanelor oneste din sistem.

Vom intra pe drumul cel bun in momentul in care, atunci când ni se cer bani pentru a obţine orice se poate obţine pe o cale legală, dar poate mai dificila, in loc să-i dăm, vom merge la Parchet pentru ca cei ce greşesc să fie dovediţi si sistemul dezinfectat”, a scrie Antonia Diaconu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.