Un senator taxează "porcăria nazistă" debitată de Cercel: "Cer ministrului Tătaru și ministrului Vela să îl demită din funcțiile pe care le ocupă!"


Un senator taxează "porcăria nazistă" debitată de Cercel: "Cer ministrului Tătaru și ministrului Vela să îl demită din funcțiile pe care le ocupă!"

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", doctorul Streinu-Cercel, a propus un plan privind perioada de relaxare a restricțiilor anti-COVID-19, solicitând ca persoanele vârstnice să fie separate de familiile lor și izolate timp de trei luni. Președintele Klaus Iohannis a respins ferm măsurile propuse de Cercel, spunând că au un caracter totalitar și a oferit asigurări vârstnicilor că nu au motive pentru care să se teamă. (citiți AICI mai multe detalii) 

Dar respingerea măsurilor aberante propuse de Cercel nu e suficientă ținând cont de background-ul pe care-l are în privința gestionării crizei COVID-19, aspect reflectat și de senatorul USR Vlad Alexandrescu.

În acest sens, senatorul a lansat marți, pe Facebook, un mesaj prin care le cere ministrului de Interne, Marcel Vela, și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să-l demită pe doctorul menționat anterior din funcția de manager al Institutului Matel Balș, dar și din celelalte funcții pe care le ocupă. Vlad Alexandrescu a catalogat scorneala lui Cercel legată de persoanele în vârstă drept o "porcărie nazistă"

Declarația senatorului Vlad Alexandrescu:

"Discriminarea vârstnicilor e o porcărie nazistă, care nu a fost aplicată nicăieri în țările democratice din Europa. Deja Franța amenință că va propune în Consiliul European sancționarea țărilor care încalcă statul de drept în numele gestionării crizei COVID-19.

Adrian Streinu-Cercel, care în urmă cu doar de trei luni de zile susținea că este imposibil ca virusul să ajungă în România iar în urmă cu 20 de zile anunța triumfător că, sprijinit de Gabriela Firea, va testa 10 000 de bucureșteni, mai emite o propunere total deplasată și nesimțită la adresa persoanelor vârstnice, de peste 65 de ani.

Streinu susține că persoanele vârstnice trebuie să fie separate de familiile lor și izolate timp de trei luni. Din păcate nici nu-și dă seama cât de ridicolă și periculoasă este propunerea lui, dar nici cât de înjositoare este pentru persoanele vârstnice.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș" nu are ce căuta în această funcție atât de importantă, dacă prin măsurile trâmbițate creează doar haos, incertitudine și furie! Individul gândește monstruos și trebuie izolat urgent.

Cer ministrului Tătaru și ministrului Vela să îl demită pe Adrian Streinu-Cercel din funcțiile pe care le ocupă. Acest personaj târăște România în bezna totalitarismului!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.