Un sociolog îl trimite la culcare pe Tăriceanu. Șansele la prezidențiale ale președintelui ALDE, reduse inclusiv de Liviu Pleșoianu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale pentru că electoratul liberal i-o cere și, mai mult, că susține ideea candidaturii comune din partea PSD-ALDE, referitor la care a prezentat informații despre o serie de sondaje care ar arăta că 90% din electoratul Partidului Social Democrat l-ar susține în cursa către Cotroceni. 

CITIȚI MAI MULTE AICI: Tăriceanu pare să sufere de amnezie: a obținut un scor rușinos la europarlamentare, dar se avântă în cursa prezidențialelor, chiar și fără susținerea PSD

„În sondajele pe care noi le-am făcut nu este măsurată şi dna Dăncilă pentru că dânsa a declarat că nu vrea să candideze. Există o majoritate covârşitoare care optează pentru soluţia de candidat unic şi în cadrul ALDE, şi în cazul PSD şi, în ceea ce mă priveşte, există o majoritate de 90% din electoratul PSD care m-ar susţine”, a declarat șeful Senatului.

În acest context, sociologul Sebastian Lăzăroiu, îl ajută pe Tăriceanu cu un calcul prin care îi demonstează că nu ar reuși să prindă nici măcar turul doi al alegerilor prezidențiale, chiar și cu susținerea coaliției PSD-ALDE.

"Să facem niște calcule pentru Tăriceanu:

4% + 0.90×18%=20,2%. Varianta optimistă, nu l-am prins pe Pleșoianu în calcul. Dar fie...

Cu 20%, Tăriceanu prinde turul 2 în fața televizorului", a scris Sebastian Lăzăroiu pe Facebook. 

Totodată, sociologul Sebastian Lăzăroiu a analizat segmentul de electorat pe care Tăriceanu vrea să îl atragă prin declarația conform căreia Kovesi, în calitate de procuror-șef al Parchetului European, ar bloca fondurile europene destinate României. Concret, șeful Senatului, în viziunea sociologului, trăiește cu iluzia că va rupe la prezidențiale din electoratul radical anti-Kovesi al PSD, dar nu are nicio șansă căci PSD-iștii îl au pe "Pleșoianu, scăpat de pe orbită", acesta fiind "anti-statparalel, anti-Kovesi, anti-Univers" de pe vremea când Tăriceanu voia să joace cartea echilibrului.

Astfel, Sebastian Lăzăroiu a subliniat șansele infime, chiar inexistente, pe care Tăriceanu le are la prezidențiale: "astea sunt calculele din mintea lui de politician nouăzecist, bazate pe o mecanică primitivă și o lipsă de subtilitate care l-au pierdut și la alegerile din 26 mai. El încă nu-și explică diferența dintre acel 8-9% din sondaje și verdictul rece al electoratului: PATRU".

CITIȚI ȘI AICI: Tăriceanu aruncă cu săgeți către UE și Kovesi pentru a-l apăra, inclusiv, pe Dragnea în cazul fraudei Tel Drum cu fonduri europene

Redăm analiza sociologului Sebastian Lăzăroiu:

"Tăriceanu nu pierde nicio zi să se facă de râs. Azi, lovește preventiv în Kovesi, sub pretextul că va tăia fondurile europene ale românilor dacă va ajunge procuror european.

Crede Tăriceanu asta? Nu, nu crede, dar a început sa intindă hârtie de muște. Profită de ambiguitatea Vioricăi din ultimele sale declarații despre nominalizarea lui Kovesi în înalta funcție și mai trage un foc de avertisment către PSD, care pare mai înclinat să-l susțină pe gigolo cel tânăr de la finanțe și nu pe el, manechinul trecut. Adică, știți ceva, vă iau electoratul anti-Kovesi la prezidențiale.

Astea sunt calculele din mintea lui de politician nouăzecist, bazate pe o mecanică primitivă și o lipsă de subtilitate care l-au pierdut și la alegerile din 26 mai. El încă nu-și explică diferența dintre acel 8-9% din sondaje și verdictul rece al electoratului: PATRU.

Tăricene, îți fac o favoare și-ți explic eu, ca să poți dormi noaptea. Când venea sondorul la ușă și îl întreba cu cine votează, pesedistul dezamăgit de-ai lui zicea cu lehamite - ALDE. De ce? Pentru că îți puneai costumul ăla bun și erai alunecos când venea vorba de amnistie&grațiere sau de Kovesi. Problema ta e că n-ai putut scoate pesedistul dezamăgit din casă, cum, de altfel, n-ai putea scoate niciun cățel din cușcă cu o halcă de carne. De ce? Nu știu, gândește-te, poate o fi de la pantalonii roșii.

Acum, dacă te radicalizezi, n-o să iei de la prietenii tăi pesediști niciun vot, pentru că ei îl vor avea pe Pleșoianu, scăpat de pe orbită. Iar Pleșoianu e anti-statparalel, anti-Kovesi, anti-Univers de pe vremea când tu voiai să joci cartea echilibrului. E, carevasăzică, veteran în breasla lătrăilor", a analizat fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu.