Un supraviețuitor al infernului de la Colectiv a răbufnit după victoria lui Piedone: "Justiția din România arată o clemență prea mare pentru criminali!"


Un supraviețuitor al infernului de la Colectiv a răbufnit după victoria lui Piedone: "Justiția din România arată o clemență prea mare pentru criminali!"

Victoria de la alegerile locale din 2020 care a șocat întreaga Românie este cea a pionului lui "Felix" Dan Voiculescu și anume Cristian Popescu Piedone, care a câștigat funcția de primar al Sectorului 5, în condițiile în care este condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, 57 de ani, se afla la conducerea Sectorului 4 (din 2008) când s-a întâmplat nenorocirea din Colectiv, pe 30 octombrie 2015. El și-a dat demisia 5 zile mai târziu și, apoi, a fost trimis în judecată în dosarul referitor la incendiul din clubul bucureștean. La finalul anului trecut primea condamnarea menționată mai sus. Recent, el declara la Realitatea PLUS că cetățenii vor decide prin vot dacă este sau nu vinovat pentru tragedia de al Colectiv.

În urma victoriei de aseară, Piedone a scris pe Facebook că "judecata poporului a decis", insinuând că românii sunt de părere că el nu are nicio vină pentru tragedia de la Colectiv.

Adrian Albu, supraviețuitor al infernului de la Colectiv, a avut o reacție dură în legătură cu mesajul victorios al inculpatului Piedone. Concret, Adrian Albu i-a transmis lui Piedone că în cazul în care era supus judecății unui tribunal popular, atunci ar fi fost linșat într-o piață publică în săptămâna următoare de după tragedia de la Colectiv, dar, din păcate, "justiția din România arată o clemență prea mare pentru criminali în raport cu victimele acestora", iar astfel nici la 5 ani de la incendiu nu avem un verdict definitiv.

Adrian Albu, pe Facebook: "Cristian Popescu Piedone, dacă era după judecata poporului erai linșat într-o piață publică în săptămâna următoare după #Colectiv

Din păcate justiția din România arată o clemență prea mare pentru criminali în raport cu victimele acestora.

65 de oameni. ȘAIZECI ȘI CINCI!

Au trecut 5 ani care le-au permis criminalilor de atunci să încerce să-și acopere faptele și să denatureze adevărul în ochii opiniei publice.

Au trecut 5 ani în care oameni s-au dus dintre noi fără să știe de ce au fost nevoiți să trăiască cea mai mare dramă a unui părinte, aceea de a-și conduce copilul la groapă.

Au trecut 5 ani de când oameni dragi au fost uciși sau mutilați pe viață fără vreo vină.

Minciuna, nedreptatea, corupția, manipularea și nepăsarea au câștigat nouă bătălie într-un război în care deja de prea mulți ani adevărul și dreptatea doar se apără".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.