Un vis: Codul Muncii și Codul Fiscal, rescrise de oameni de dreapta


Un vis: Codul Muncii și Codul Fiscal, rescrise de oameni de dreapta

În România, Codul Muncii are peste 600 de pagini și acoperă doi factori: angajator și angajat. Acest cod este fundamental greșit, deoarece angajatorul are aproape numai responsabilități si obligații, cu drepturi extrem de limitate, iar angajatul are drepturi foarte multe, dar fără mari responsabilității și obligații.
Codul Muncii trebuie rescris si restrâns de la 600 pagini la cel mult 20!
Modelul texan eliberează atât angajatul, cât și angajatorul, ambii fiind sub principiul „at will employment”, ceea ce înseamnă că angajatul poate pleca oricând, fără să dea explicații, și, în mod echivalent, angajatorul poate sa termine când vrea serviciul angajatului, fără să motiveze.
Un alt principiu sănătos: dacă într-o întreprindere salariații sunt într-un sindicat, firma are obligația de a angaja o personă care este calificată, dar nu face parte din sindicat. Acest cod al muncii a făcut ca acest stat, Texas, să fie unul din cele mai prospere din SUA.
Codul Fiscal este la fel de mare ca și cel al Muncii, în România, depășind 600 de pagini, un „organism birocratic” care obligă agenții economici să lucreze la negru pentru a supraviețui. Efectul secundar este că statul nu poate colecta suficiente taxe pentru a acoperi cheltuielile publice. Un cod fiscal atât de stufos a dus la înflorirea corupției.
Un cod fiscal simplificat, nu mai mare de 20-50 pagini, cu un plafon de taxare la maximum 8-10%, asta este ceea ce susțin. Efectul va fi că tot mai multe companii vor intra în legalitate, vor începe să plătească taxe, iar visteria va începe să se umple.
Acest proiect, un nou Cod al Muncii și un nou Cod Fiscal, rescrise în favoarea antreprenorilor, nu a sindicatelor pesedizate, este visul meu. Dacă va reuși, sunt sigur că va aduce prosperitate, o prosperitate foarte mare, o prosperitate de care românii se vor bucura și care va scoate România din coada clasamentului economic european. Constituția României are defecte de principiu: asigură drepturi unor „grupuri”, dar în același timp asigură drepturi și individului. Aceasta este imposibil de realizat: dacă dai drepturi unui grup, discriminezi drepturile unui individ, de aceea în România, sindicatele au un efect ucigător din punct de vedere economic. Constituția are nevoie de amendamente pentru a corecta aceste dezacorduri: nu poți să fii socialist și liber în același timp! Fie una, fie alta!
Din punct de vedere politic, proiectul meu este o „misiune imposibila” deoarece clasa politică este lipsită de viziune, fiind înrobită intereselor personale, scopul final fiind de a sifona, prin contracte cu statul, banii publici.
Cum văd eu calea de implementare a Proiectului „Codul Muncii si Codul Fiscal” și ce pași trebuie făcuți:
a) Să constituim un grup de specialiști sub patronajul PMP
b) Să rescriem cele două coduri
c) PMP să propună aceste două coduri si să se supună la vot în Camera Deputaților și Senat.
d) PMP să creeze un grup, cu un lider puternic, având scopul de a avea strategii de negociere cu alte partide, pentru ca în final să se asigure o majoritate în Camera Deputaților și Senat.
Doamne ajută si Dumnezeu sa aibă milă de români!
George Mioc, Dallas, Texas, USA

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.