Unde era România dacă în 1990 adopta legea lustrației? În 2020, obiectivul țării trebuie să fie dizolvarea Ciumei Roșii


Unde era România dacă în 1990 adopta legea lustrației? În 2020, obiectivul țării trebuie să fie dizolvarea Ciumei Roșii

Prea mult fariseism în spatele măștilor triste afișate la 22 decembrie 2019 de politrucii care conduc România. Prea multe lacrimi de crocodil vărsate de unii care au tolerat ca Justiția să tergiverseze dosarul Revoluției.

Vor domnii care conduc azi România, în frunte cu Klaus Iohannis, să arate că le pasă de copiii uciși în decembrie 1989? Nu-i încă târziu să facă mult-așteptata lustrație – “lustrație“ înseamnă “rit de purificare“ - care să scoată Ciuma Roșie din viața politică a României.

Încercați un scurt exercițiu de imaginație și gândiți-vă unde ar fi fost această țară, dacă în 1990 aveam înțelepciunea să aplicăm punctul 8 al Proclamației de la Timișoara:

  • România intra în NATO și UE cu cel puțin 4-5 ani mai devreme
  • Eliminam securitatea și nomenklatura din viața publică, iar asta însemna că eliminam rețelele lor de corupție: evitam falimentul Bancorex și al altor bănci jecmănite de securiști, plus tot jaful care a urmat.
  • România era azi o democrație și o economie de piață funcțională, nu un stat mafiotizat.
  • Aveam școlile de care aveau nevoie copiii noștri, spitale curate și moderne pentru cei bolnavi, autostrăzi care să susțină dezvoltarea economiei. Nu aveam cea mai fragilă economie din UE. Bucureștiul, un oraș cu resurse uriașe, nu era distrus de o bandă de tâlhari din Voluntari.
  • Nu treceam prin cumplita dramă de a vedea cinci milioane de români fugind în străinătate, sătui de corupție, de angajări pe pile și cumetrii, de lipsa unui viitor predictibil – într-un cuvânt sătui de toate relele aduse de Ciuma Roșie.

Nu-i prea târziu, dragi români, să ne batem pentru lustrație! Au dispărut securiștii și nomenklaturiștii? Dar cine conduce azi Banca Națională, Senatul României, Consiliul Fiscal și multe alte instituții?

România trebuie, acum, să ia mai multe măsuri, nu mai este suficientă doar o singură lege a lustrației:

  • Să deschidă urgent toate dosarele vechii Securități, inclusiv cele pe care noua Securitate le ține sub cheie
  • Să scoată din orice funcție publică, aleasă sau numită, foștii conducători ai PCR, ofițerii de securitate și informatorii securității. Pe toți!
  • Să scoată PSD în afara legii.
  • Să reactiveze DNA-ul, să-i ofere tehnica necesară, ofițeri judiciari, sediu nou și să-i dubleze numărul de procurori, pentru ca această instituție să finalizeze rapid dosarele hoțiilor din regimul Dragnea.

Nu trebuie să avem vreo milă față de Ciuma Roșie, acum, când sunt la pământ. Dimpotrivă, să terminăm cu acest flagel, până își revin.

Obiectiv de țară: în 2020, PSD este scos din viața politică, iar liderii săi fac coadă la tribunal, pentru a răspunde pentru jafurile și abuzurile comise!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.