UPDATE Dan Barna oferă clarificări în privința fotografiei în care apare cu Ponta la masă: "Poziția anti PSD pe care o declară public să fie urmată și de niște fapte!"

UPDATE

Liderul USR, Dan Barna, a reacționat în privința pozei rostologite pe internet în care apare alături de Victor Ponta la masa unui local din Bruxelles. 

Concret, președintele USR a explicat că întâlnirea sa cu Victor Ponta a avut ca tematică doar susținerea lui Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului și, totodată, ca Pro România să sprijine moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Mai mult, Dan Barna a transmis că i-a atras atenția lui Ponta să facă opoziție și prin fapte, nu doar vorbe.

"Foarte frumoasă poza cu mine și cu Ponta, dar cred că are nevoie și de un context mai clar pentru a nu mai genera titluri fake news. Sunt zilele astea la Bruxelles pentru discuțiile pe marginea formării noului grup En Marche - ALDE - USR PLUS. M-am întâlnit cu Victor Ponta care era și el aici și am avut o discuție 15 minute în care i-am cerut sa susțină moțiunea de cenzură și Pro România sa îl susțină pe Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului. Da, am discutat despre aceste subiecte pentru că sunt două teme pentru care avem nevoie de toate voturile și este normal să vorbim între noi. Nu am negociat, nu am făcut și desfăcut guverne, nu am vândut pielea ursului din pădure. I-am spus ca e de dorit ca poziția anti PSD pe care o declară public să fie urmată și de niște fapte (și voturi) concrete. A fost o discuție firească, una care ar fi trebuit să se desfășoare în Parlament, dar pentru că eram amândoi aici, a avut loc la Bruxelles. Cam atât de pe frontul de Vest", a scris Dan Barna pe Facebook. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Postul turnătorului securistoid Dan Voiculescu, Antena 3, l-a surprins pe Dan Barna, președintele USR, la masă cu Victor Ponta, președintele Pro România.

Întâlnirea a avut loc la Bruxelles, iar tema discuției ar fi fost legată de viitoarea afiliere a Pro România în Parlamentul European, dar și de situația din România, acolo unde USR ar dori o opoziție unită pentru moțiunea de cenzură, susține Antena 3.

Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna, a scris, la 31 mai, că opoziția ar trebui să-l susțină pe Mihai Tudose, fost premier PSD și acum lider al Pro România, pentru postul de premier, dacă Guvernul Dăncilă va pica.