UPDATE Oficialii de la Chișinău anunță că șeful Sputnik nu a fost reținut


UPDATE Oficialii de la Chișinău anunță că șeful Sputnik nu a fost reținut

UPDATE

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție, Cătălina Bogonos, a anunțat că directorul Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc, nu a fost reținut. Presa din Chișinău anunțase marți la prânz că șeful trustului de presă deținut de Rusia ar fi fost reținut de procurorii moldoveni anti-corupție.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova, trustul de presă înființat prin decret prezidențial la ordinul lui Vladimir Putin și care răspândește propaganda rusă atât în Moldova, cât și în România, a fost reținut marți de procurorii moldoveni anti-corupție, anunță Unimedia, care citează NewsMaker.

Șeful celor de la Sputnik se află acum în clădirea Centrului Național Anticorupție. Potrivit serviciului de presă al Procuratii Anticorupție, se desfășoară măsuri de investigare în cazul furtului miliardului de euro din băncile moldovene

Vladimir Novosadiuk este considerat un apropiat al omului de afaceri Ilan Shor, iar procurorii cercetează presupusa sa implicare în acest furt. Novosadiuk a fost membru al conducerii Băncii Sociale, controlate de Shor. Totodată, numele lui Novosadiuk și cel al soției sale, Rita Zwick, au figurat și în rapoartele Kroll. Totodată, Rita Zwick deține două posturi de televiziune controlate de Shor - Orhei TV și Televiziunea Centrală. Vom reveni cu detalii.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.