UPDATE Sorina Pintea, zdruncinată de decizia medicului: a fost dusă înapoi în arest


UPDATE Sorina Pintea, zdruncinată de decizia medicului: a fost dusă înapoi în arest

UPDATE

Sorina Pintea a fost dusă de la Spitalul Sfânta Maria înapoi în Arestul Poliției Capitalei.

Medicul curant a decis, după ce a făcut investigații medicale, că starea Sorinei Pintea de sănătate nu impune ca aceasta să rămână internată. Pintea dorea să rămână internată pe toată perioada arestului de 30 de zile. 

"Cu privire la solicitările dumneavoastră, facem următoarele precizari : Persoană privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, a fost condusă într-un spital din București, din rețeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. La acest moment, persoana în cauză a fost reintrodusă în Centrul de Retinere și Arestare Preventivă", a transmis Poliția Capitalei, conform stiripesurse

UPDATE 

Sorina Pintea, aflată în arest preventiv pentru 30 de zile, va fi transferată luni la spital. Aceasta acuză o înrăutățire a stării de sănătate după arestarea sa preventivă. Sorina Pintea a solicitat transferul la Spitalul Sfânta Maria din București, sub pază, pe motiv că suferă de o afecțiune autoimună, care necesită tratament specializat.

"Medicul din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr 1 a recomandat ca o persoană privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, să fie internată într-un spital din Bucureşti, din reţeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Pe parcursul internării, paza va fi asigurată de Serviciul Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă", a anunţat luni Poliţia Capitalei.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pesedista Sorina Pintea, aflată în arestul Poliției Capitalei pentru mită în formă continuată, suportă cu greu regimul de detenție, solicitând de mai multe, pe parcursul zilei de duminică, să fie transferată și tratată la spital. O cerere hazardată, ba chiar riscantă, după părerea românilor care au trecut prin spitalele de stat, și au relatat că, adesea, condițiile de acolo sunt mai mizerabile și chiar mai riscante ca-n pușcării.

Sorina Pintea a cerut duminică seara, prin intermediul avocaților săi, transferul la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, la un anumit medic pentru că ar fi necesar să-i fie făcute investigații medicale și să primească tratament medical, relatază digi24.ro. Totodată, Pintea susține că, în orele petrecute în arest pentru fapte de corupție, sănătatea i s-ar fi deteriorat considerabil.

Sorina Pintea anunțase, public, la începutul lunii februarie, printr-o postare pe Facebook că suferă de o boală gravă, autoimună.

Duminică dimineața, aflată în Arestul Poliției Capitalei, ea solicitase o ambulanță, după ce s-a simțit rău. Medicii de pe ambulanță i-au administrat o perfuzie.

Pintea se află în arest preventiv, după ce Tribunalul București a luat această decizie, sâmbătă. Decizia nu este definitivă, dar până la judecarea apelului, fostul ministru trebuie să rămână în detenție. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract.

Într-un comunicat transmis duminică seara de avocații Sorinei Pintea, aceștia spuneau că clienta lor este nevinovată și se află într-o „postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate”.

CITEȘTE ȘI: Trecutul infracțional al Sorinei Pintea. Cum a furat ex-ministrul cu rochii de mii de euro un document care a înfrățit-o pe viață cu mafia politică din Baia Mare

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.