UPDATE Planul PSD de sabotare a moțiunii de cenzură a eșuat


UPDATE Planul PSD de sabotare a moțiunii de cenzură a eșuat

UPDATE

Pesediștii au încercat să programeze citirea moțiunii de cenzură pentru seara zilei de marți și să stabilească votarea acesteia într-o zi de week-end pentru a se asigura că vor fi cât mai puțini parlamentari prezenți la procesul de votare.

Cu toate acestea, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a menționat că moțiunea de cenzură nu o să se mai citească în plen în această seară pentru că ședința conducerii reunite a Camerei Deputaților și Senatului nu s-a putut desfășura. Ciolacu a dat vina pe reprezentanții partidelor care susțin moțiunea de cenzură că nu au asigurat cvorumul de lucru. „Este o mascaradă”, a zis Ciolacu despre moțiune. El a adăugat ironic că avea impresia că liberalii vor să scape cât mai repede repede țara de PSD-iști, iar astfel a așteptat seara să urgenteze procedura, dar reprezentanții Opoziției nu au venit toți la BPR-uri. Se va organiza o nouă ședința mâine pentru a se stabili când se citește moțiunea, informează stiripesurse.ro.

Totodată, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a afirmat că Opoziția a obținut o victorie prin faptul că nu a fost citită moțiunea în această seară.

"PSD a pierdut majoritatea din conducerea Parlamentului. Opoziția a reușit să dejoace planul cu profil infracțional al celor din PSD și anume de a citi moțiunea ”noaptea ca hoții”, așa cum plănuiau să o programeze în această seară. Începe să se întărească noua formulă parlamentară cu o opoziție unită", a precizat Raluca Turcan.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului se vor reuni marți, de la ora 18.30, să stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură. Aceasta va fi citită într-un plen reunit, de la ora 19.00, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Opoziția a depus marți moțiunea, iar liberala Raluca Turcan a atras atenția asupra felului în care PSD încearcă să saboteze moțiunea de cenzură. Concret, pesediștii au reușit să programeze citirea moțiunii imediat după depunerea ei, mai precis în cursul serii de la ora 19. Astfel, Raluca Turcan a semnalat că PSD încearcă să programeze votul moțiunii într-o zi de week-end pentru ca numărul parlamentarilor prezenți să fie cât mai scăzut. Amintim că moțiunea de cenzură a fost semnată de 237 de parlamentari și necesită 233 de voturi.

„Am discutat cu mai mulți parlamentari. Decizia tot mai multor membri ai Parlamentului e că acest guvern antinațional trebuie să plece acasă. Ceasul nu mai poate fi dat înapoi. Știm că se exercită presiuni uriașe față de semnatarii moțiunii și Guvernul și PSD au scos toate resursele la bătaie ca să blocheze această moțiune de cenzură. Încearcă să aibă același comportament ca Liviu Dragnea, pentru că cu toate că am depus la 18.00 seara, vor să pună citirea, noaptea ca hoții și votul undeva în week-end, în zile nelucrătoare”, a declarat liderul deputaților PNL Raluca Turcan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.