UPDATE Poliția nu reușește să-l găsească pe SRI-istul Dragomir ca să-l ducă la închisoare. Condamnatul va fi dat în urmărire!


UPDATE Poliția nu reușește să-l găsească pe SRI-istul Dragomir ca să-l ducă la închisoare. Condamnatul va fi dat în urmărire!

UPDATE

Poliția anunță că l-a căutat la mai multe adrese pe Daniel Dragomir, fostul ofițer SRI care a fost condamnat, joi, definitiv la trei ani și zece luni de închisoare într-un dosar de corupție, dar nu a reușit să-l găsească. După pronunțarea sentinței, Daniel Dragomir ar fi trebuit să se predea poliției pentru a fi dus la penitenciar, ca să înceapă executarea pedepsei. 

Surse din MAI au declarat pentru Digi24.ro că Dragomir a plecat din țară înainte cu o zi de pronunțarea sentinței în dosarul său. Dragomir ar fi ieșit din țară miercuri. 

"În baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat verificări la mai multe adrese în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv. Având în vedere că cel în cauză nu a fost găsit, se fac demersurile legale pentru a fi dat în urmărire", a transmis Poliția Capitalei.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Fostul locotenent-colonel SRI, Daniel Dragomir, a fost condamnat joi la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru fapte de corupție, printre care trafic de influență și spălare de bani. Soția sa, Zoica Dragomir a primit 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București și este definitivă. Instanța a mai dispus și confiscarea unei sume într-un cuantum de 1.015.176,66 de lei.

Acuzațiile DNA

Procurorii spun că, în perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, Dragomir, care îndeplinea funcţia de şef de grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combaterea Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informaţii, beneficiind de ajutorul soţiei sale, a pretins şi, ulterior, a primit de la omul de afaceri Rami Ghaziri, administrator al Agroli Crevedia, suma totală de 462.567 de euro.

Suma era compusă, potrivit anchetatorilor, din 374.078 euro, bani primiţi într-un cont bancar deschis pe numele altei persoane, 70.575,87 euro reprezentând finanţarea cheltuielilor necesare înfiinţării, dotării şi asigurării funcţionarii unei societăţi comerciale, incluzând şi un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne şi 18.000 euro, reprezentând salariul lunar de 8.000 lei, primit de soţia lui Dragomir, Marinela Zoica, în calitate de administrator al firmei nou înfiinţate.

"Sumele de bani menţionate mai sus au fost pretinse şi primite de către inculpatul Dragomir Daniel, pentru a-şi folosi influenţa, prin prisma funcţiei deţinute, asupra unor funcţionari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Garda Financiară”, au arătat procurorii DNA.

În sarcina lt. col. (r) Daniel Dragomir s-a mai reţinut că, în perioada octombrie 2012 - 15 februarie 2013, cât şi ulterior, "a folosit datele şi informaţiile având caracter clasificat obţinute în virtutea calităţii de ofiţer al SRI, prin prisma atribuţiilor de serviciu, în mod direct şi în interes personal, în scopul ilicit - propus şi realizat - al obţinerii unor sume de bani şi alte foloase necuvenite şi a permis martorului denunţător accesul la date care se refereau la activitatea infracţională derulată de acesta şi grupul de firme aparţinând acestuia", a mai arătat DNA în cursul urmăririi penale.

Arestat și în cazul Black Cube

Dragomir a mai fost arestat preventiv pe 14 septembrie 2016, până pe data 29 decembrie 2016, în dosarul Black Cube, în care este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei. Dosarul se află încă în faza de cercetare la DIICOT.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.