UPDATE Procurorii s-au sesizat în cazul șpăgii cerute la morga Spitalului Județean Suceava


UPDATE Procurorii s-au sesizat în cazul șpăgii cerute la morga Spitalului Județean Suceava

UPDATE 

Procurorii au deschis joi un dosar penal, in rem, pentru suspiciune de luare de mită la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind săvârşirea de infracţiuni de corupţie de către personalul de la morga din cadrul SJU Suceava, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, fiind constituit un dosar penal, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Din actul de sesizare rezultă că în perioada martie - aprilie 2020 funcţionari publici din cadrul SJU Suceava au pretins şi primit diferite sume de bani de la membrii de familie ai persoanelor decedate în această perioadă, pretinzând aceste sume pentru „eforturile” făcute în legătură cu constatarea decesului, îmbălsămarea persoanelor decedate, îmbrăcarea acestora, etc., deşi toate aceste servicii intră în atribuţiile de serviciu ale personalului angajat în cadrul instituţiei medicale.

În prezent se efectuează urmărire penală in rem, cu privire la fapte, pentru clarificarea situaţiei de fapt şi pentru stabilirea existenţei răspunderii penale.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Jurnalista Oana Șlemco de la Adevărul a prezentat joi un episod scandalos din "serialul România infracțională". Nici în plină criză COVID-19 unii nu au intenția de a se opri din a face găinării sinistre

Concret, Oana Șlemco a precizat că trei persoane i-au adus la cunoștință faptul că personalul de la morga Spitalului Judeţean Suceava cere familiilor îndurerare 100 de lei șpagă pentru a putea fi ridicate trupurile neînsuflețite ale persoanelor dragi. Banii se lasă într-o cutie de pantofi.

Astfel, jurnalista și-a exprimat speranța că polițiștii nu vor închide ochii și vor aplica sancțiunile de rigoare

Oana Șlemco, pe Facebook: "UPDATE: A treia persoană confirmă că a dat 100 de lei şpagă la morgă pentru a ridica trupul neînsufleţit al unei persoane dragi.

Şpaga ca să ridici mortul infectat cu COVID-19

Am stat de vorbă cu două persoane îndoliate din Suceava care mi-au spus că au fost obligate de personalul de la morga Spitalului Judeţean Suceava să lase "atenţii" de 100 de lei, ca să ridice trupurile neînsufleţite.

Banii se lasă într-o cutie de pantofi.

Este o nesimţire fără margini şi sper ca Poliţia să nu închidă ochii mai ales că unul dintre cei care au dat este fost poliţist. Omul mi-a spus că era prea îndurerat ca să se lupte cu asistenta de la morgă".

Pentru mai multe detalii citiți AICI articolul pe Adevărul

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.