UPDATE Tăriceanu, bolnav de scenarită. Șeful ALDE, nervos că e suspect într-un dosar penal chiar în 2020


UPDATE Tăriceanu, bolnav de scenarită. Șeful ALDE, nervos că e suspect într-un dosar penal chiar în 2020

UPDATE 

Tăriceanu a început cu teoria conspirației în cazul dosarului penal în care este suspect. Concret, șeful ALDE acuză că sistemul vrea să-l scoată din joc în contextul alegerilor locale și parlamentare din 2020. 

"Ceea ce mi se pare nefiresc este că dosarul a fost deschis în 2018. Suntem în 2020. De ce a stat până în 2020 procurorul și nu mi-a făcut această precizare cu privire la calitatea de suspect. Nu s-a întâmplat nimic din 2018 până în prezent. Are cumva vreo legătură cu campania electorală? Mi se pare o legătură evidentă cu campania electorală. E același stil al Parchetului pe terenul politic, ca să mă blocheze pe mine și partidul pe care îl conduc în campania electorală", a spus Tăriceanu, conform știripesurse.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus marți seară la Realitatea TV că a primit o înștiințare de la Parchetul General conform căreia este suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcție. Conform site-ului "morsei competente" Bogdan Chireac și anume DCnews, Tăriceanu va fi audiat în calitate de suspect la finalul lunii ianuarie 2020.

"De ziua mea am primit un plic – anul ăsta - de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi surpriză: Am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie. Am început să fac legături, despre ce bănuiesc că este vorba. E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care-l are acest senator", a spus Tăriceanu. 

Călin Popescu Tăriceanu nu ar fi dat curs unei solicitări venite din partea Agenției Naționale de Integritate. Concret, în fosta sa calitate de şef al Senatului, nu l-a lăsat fără funcţie pe pesedistul Cristian Marciu, în cazul căruia instanţa a decis - în mod definitiv - că a încălcat regimul incompatibilităţilor. Conform Europa FM, Senatorul PSD Cristian Marciu a candidat ilegal în 2016. Este exact acel parlamentar pentru care procurorii fac acum anchetă la Senat pentru a vedea de ce senatorii nu l-au exclus până acum, deşi exista o sentinţă veche de 4 ani. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.