UPDATE Tic-tac pentru PSD. Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Interne să publice raportul 10 august

UPDATE

În carul ședinței de Guvern de miercuri, premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului de Interne, Marcel Vela, să precizeze dacă a finalizat procedurile pentru desecretizarea raportului legat de intervenția violentă a jandarmilor asupra protestatarilor pașnici la protestul din Piața Victoriei din data de 10 august 2018.

Astfel, ministrul de Interne, Marcel Vela, a informat că astăzi se va finaliza procedura respectivă. În acest context, Ludovic Orban i-a cerut să prezinte opiniei publice raportul 10 august. 

Ludovic Orban: Ați finalizat procedurile pentru desecretizarea raportului din 10 august?

Ministrul de Interne: Astăzi se finalizează, așteptăm o hârtie de la instituție.

Ludovic Orban: Imediat ce este finalizată procedura, vă cer să prezentați raportul să fie cunoscut opiniei publice.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat marți la Europa FM că va desecretiza dosarul 10 august săptămâna aceasta.

Sub cârmuirea secretarei din Videle Carmen Dan, ministru de Interne la acea vreme, jandarmii au intervenit violent asupra protestatarilor pașnici din Piața Victoriei în data de 10 august 2018. 

"Va fi desecretizat în această săptămână. Este posibil în orice moment să-l desecretizăm. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate și alte instituții. Dar răspunsul meu de ministru  al Afacerilor Interne este <<Cât mai repede. Până vineri, cel târziu>>.

Trebuie să comunic și cu aceste instituții pentru a primi un aviz de desecretizare. Veți afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituțiilor și tot ceea ce conține respectivul raport”, a spus ministrul Marcel Vela.