UPDATE Tupeul bolșevicului. Decizia CCR încă nu l-a convins complet pe Meleșcanu că trebuie să plece din fruntea Senatului

UPDATE

Teodor Meleșcanu a reacționat după hotărârea CCR prin care s-a stipulat că alegerea lui în fruntea Senatului a fost nelegală. Concret, acesta a spus că probabil va demisiona după ce apare decizia oficială.

"Probabil" arată că Meleșcanu ar fi dispus să mai încalce legea și să țină cu dinții de scaunul de șef al Senatului, dar în orice caz acesta va fi catapultat din funcția respectivă indiferent de intențiile lui. 

"Aștept decizia oficială și motivarea judecătorilor. O decizie CCR se aplică și cel mai probabil mă voi conforma și voi demisiona de la șefia Senatului", a spus Meleșcanu pentru Hotnews

ȘTIREA INIȚIALĂ

CCR a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de șef al Senatului, stabilind că este neconstituţională, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR. Decizia a fost luată cu 7 voturi la 2, au declarat surse pentru Europa Liberă.

În data de 10 septembrie 2019, Teodor Meleşcanu, de la ALDE, a fost ales, în plen, preşedintele Senatului cu 73 voturi „pentru”, deşi acesta nu era susţinut de ALDE

Meleșcanu l-a înlocuit pe Tăriceanu în funcția de șef al Senatului, cel din urmă renunțând la post după ce a divorțat politic de PSD plecând de la guvernare.

Situația a fost una complicată pentru ALDE, întrucât a avut în același timp doi candidați pentru conducerea Senatului, pe Teodor Meleșcanu pe care nu-l susținea și pe Iani Popa, liderul senatorilor ALDE. 

Pe 11 septembrie, șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunța că a fost formulată o sesizare de neconstituționalitate referitoare la alegerea lui Meleșcanu în funcția de șef al Senatului. Plângerea a fost formulată de 33 de senatori.

De asemenea, Meleșcanu a fost exclus din ALDE pentru situația creată.