USR: "CCR este pusă total sub papucul lui Liviu Dragnea!" prin numirea lui Gheorghe Stan și Cristian Deliorga ca judecători


USR: "CCR este pusă total sub papucul lui Liviu Dragnea!" prin numirea lui Gheorghe Stan și Cristian Deliorga ca judecători

Uniunea Salvați România (USR) își declară nemulțumirea față de numirea celor doi judecători la Curtea Constituțională de către PSD, afirmând că „prin votul dat marți de Senat și Camera Deputaților, această instituție vitală este pusă total sub papucul lui Liviu Dragnea”. 

Liderul USR, Dan Barna, susține că la Curtea Constituțională trebuie numiți „profesioniști ai Dreptului și care nu fac parte din partide politice”.

De asemenea, USR prezintă public faptele celor doi judecători precum procurorul Gheorghe Stan care a încercat să blocheze dosarul Tel Drum din fruntea Secției specială pentru investigarea magistraților, iar judecătorul Cristian Deliorga a ajuns în instituție datorită posturii de apropiat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Mai mult, cel din urmă a declarat că a ales PSD pentru a-și maximiza șansele de avansare în carieră.

Redăm în întregime comunicatul USR:

"PSD și-a numit astăzi doi judecători la Curtea Constituțională cu sfidarea totală a Opoziției și a Parlamentului și, mai ales, cu încălcarea legii.

Prin votul dat marți de Senat și Camera Deputaților, această instituție vitală este pusă total sub papucul lui Liviu Dragnea.

„USR rămâne consecventă: trebuie numiți la Curtea Constituțională profesioniști ai Dreptului și care nu fac parte din partide politice”, declară Dan Barna, președintele USR.

Procurorul Gheorghe Stan avansează la CCR după ce, sub conducerea sa, Secția specială pentru investigarea magistraților a încercat să blocheze dosarul Tel Drum printr-o preluarea de la DNA.

Judecătorul Cristian Deliorga, ajuns și el în această instituție vitală din postura de apropiat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, declară nonșalant că el a ales PSD pentru a-și maximiza șansele de avansare în carieră.

PSD trebuie oprit, votează pe 26 mai!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.