USR cere Guvernului Dăncilă să nu mai ascundă raportul GRECO. Dan Barna: "Să vă fie rușine!"


USR cere Guvernului Dăncilă să nu mai ascundă raportul GRECO. Dan Barna: "Să vă fie rușine!"

USR, prin intermediul liderului partidului Dan Barna, cere de urgență Guvernului Dăncilă să nu mai ascundă raportul GRECO despre România, să desființeze Secția Specială de anchetare a magistraților și să ia măsurile reparatorii privind statul de drept.

CITIȚI ȘI: Motivele pentru care Secția specială reprezintă o anomalie. Raportul GRECO va cere desființarea instituției care pune presiune pe magistrații incomozi pentru PSD (SURSE)

Potrivit informațiilor apărute în presă, raportul GRECO este unul foarte tranșant în care se solicită desființarea SS întrucât reprezintă o anomalie.

"Cerem Guvernului publicarea de urgență a ultimului raport GRECO despre România!

Zilele trecute a fost adoptat un nou raport GRECO referitor la situația justiției din România, care se anunță a fi dezastruos pentru țara noastră.

Deja nu mai vorbim doar de îngrijorarea exprimată de o instituție europeană. Vorbim de posibilitatea unor sancțiuni care vor costa foarte mult România pe termen nedefinit. Iar principala problemă este una pe care Uniunea Salvați România - USR a semnalat-o încă din primul moment: existența și activitatea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați.

După ce PSD și ALDE au tăvălit efectiv justiția din România și au forțat trecerea ei sub controlul total al corupților și acoliților lui Dragnea sau Tăriceanu, începe să se vadă gravitatea consecințelor asupra românilor.

În aceste condiții Guvernul tergiversează intenționat publicarea acestui raport.

Să vă fie rușine! Ați încercat să distrugeți democrația și statul de drept din România și ați fugit, de fiecare dată, de orice formă de răspundere prin amânări, manipulare ordinară și încălcări ale statului de drept!

USR cere oficial prim-ministrului Viorica Dăncilă publicarea de urgență a acestui raport, desființarea imediată a Secției Speciale și luarea fără nicio întârziere a tuturor măsurilor necesare pentru reinstaurarea statului de drept din România la nivelul unui stat membru al Uniunii Europene! Orice întârziere denotă încă o dată modul corupt, incompetent și lipsit de orice urmă de responsabilitate în care guvernați România!", a scris liderul USR Dan Barna pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.