USR, PNL și PMP, propunere-surpriză pentru funcția de Avocat al Poporului


USR, PNL și PMP, propunere-surpriză pentru funcția de Avocat al Poporului

Péter Eckstein-Kovács, fost consilider prezidențial al lui Traian Băsescu și fost ministru delegat pentru minoritățile naționale, este propunerea comună a PNL, USR și PMP pentru postul de Avocat al Poporului, potrivit surselor Podul.ro.

Amintim că pe 23 iunie 2018, Péter Eckstein-Kovács a anunțat că demisionează din UDMR pentru complicitatea formațiunii politice cu PSD în privința atacului asupra justiției.

Totodată, așa cum reiese din mesajul lui Stelian Ion, propunerea lui Eckistein-Kovács aparține Uniunii Salvați România. Mai mult, amintim că partidele de opoziție au căzut de comun acord pentru a o susține pe Raluca Turcan în cursa pentru obținerea șefiei camerei Deputaților. 

"Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele legate de nominalizarea din partea USR pentru funcția de președinte al Camerei Deputatilor și pentru aprecieri!

Încrederea colegilor mei mă onorează. Acum însă este mult mai important să dăm un semnal clar că actuala opoziție se poate coordona și că putem găsi soluții pentru problemele românilor. Ca atare, chiar eu am fost cel care le-am propus colegilor din USR să retragem candidatura mea, pentru că miza de a da un semnal de maturitate e mult mai importantă. Așadar, cei care considerați că acest gest a fost o greșeală, vă rog să-mi transmiteți în primul rând mie criticile  :), vă voi convinge, sper, că a fost o decizie corectă.

Propunerea USR de nominalizare a viitorului candidat pentru funcția de Avocat al Poporului a fost acceptată de colegii din PNL, ceea ce reprezintă o altă veste bună pe care o putem da astăzi. La fel, ne-am coordonat acțiunile pentru susținerea proiectul "Fără penali în funcții publice" susținut masiv de români, pentru cel referitor la votul primărilor în două tururi și pentru eliminarea pensiilor speciale.

Am demonstrat concret, nu prin vorbe, că nu ne ținem de funcții, că lucrăm pentru a readuce România la normalitate. Îi ținem pumnii doamnei deputat Raluca Turcan!

Se poate!!", a scris deputatul Stelian Ion pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.