USR Vrancea solicită ANAF verificarea averii mămicii lui Marian Oprișan. ANI a luat recent la puricat banii baronului PSD


USR Vrancea solicită ANAF verificarea averii mămicii lui Marian Oprișan. ANI a luat recent la puricat banii baronului PSD

După ce ANI a demarat procedura de verificare a averii baronului Marian Oprișan, este așteptată și intervenția ANAF-ului. Astfel, președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte, a depus o sesizare la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru verificarea surselor averii mamei președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan.

Sesizarea a fost depusă pe 17 aprilie și repartizată spre soluționare Direcției Generale Control Venituri Persoane Fizice.

CITIȚI ȘI: Marian Oprișan, probleme din cauza mașinii primite de la mămica. ANI a demarat verificarea averii baronului PSD de Vrancea

CITIȚI ȘI AICI: Baron local, cu mașină de lux de la mămica lui. Ramona Ursu: "Într-o țară zdravănă la cap, instituțiile statului ar fi la ușa mamei lui Marian Oprișan"

În dispreț pentru alegătorii care l-au votat și care îi plătesc de ani buni salariul de președinte al CJ Vrancea, Marian Oprișan a susținut că mașina „senzațională” de peste 120.000 de euro la volanul căreia a fost filmat a fost plătită din contul mamei sale, care a lucrat zeci de ani la Fabrica de Confecții din Focșani. Tot de la mama sa, Oprișan ar fi primit, conform declarației de avere pe 2018, un împrumut de circa 51.000 de euro. În condițiile în care milioane de români s-au trezit că au conturile blocate de Fisc pentru că nu și-au plătit datoriile către stat la timp, de multe ori fiind vorba de sume modice, USR își manifestă încrederea că ANAF, instituție cheie controlată prin interpuși de Darius Vâlcov, va fi la fel de vigilentă și corectă și în ceea ce privește averea unui lider PSD, lider care de 27 de ani se află la conducerea CJ Vrancea, se precizează în comunicatul USR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.