Vaccinul pentru coronavirus, cu un pas mai aproape! Reușita cercetătorilor italieni

Cercetătorii de la spitalul Sacco din Milano au anunţat că au izolat tulpina italiană a coronavirusului. Descoperirea îi va ajuta să dezvolte un vaccin şi noi tratamente pentru a opri răspândirea bolii provocate de acesta, conform publicației The Guardian. 

La începutul lunii februarie, cercetătorii italieni de la spitalul Spallanzani din Roma au reuşit să izoleze cu succes Covid-19, ceea ce a permis începerea testelor pe pacienţi.

„Virusul izolat înainte de cercetătorii de la Spallanzani este exact cel chinez, originar din Wuhan. În timp ce coronavirusul pe care l-am izolat noi prezintă tulpina virală care se răspândeşte în Italia, a declarat Claudia Balotta, imonolog la Sacco, pentru Corriere della Sera. 

Virusurile îşi modifică structura genetică pentru a se lega mai bine de celulele noii gazde. Prin răspândirea dintr-o ţară în alta, virusul originar din Wuhan îşi va modifica structura genetică şi tulpina din China va fi diferită de cea din Italia sau Germania”, a declarat Tullio Prestileo, medic la spitalul de boli infecţioase Benfratteli din Palermo, pentru publicația britanică.

Oamenii de ştiinţă italieni sunt de părere acum că „pot urmări traseul virusului din China în Europa şi pot detecta data la care a apărut prima dată în ţară”.

Până pe 28 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume, iar numărul deceselor este de peste 2800, majoritatea pacienților fiind vindecați.