Val de agresiuni sexuale fără precendent asupra minorelor. Un polițist a încercat să violeze două fete, iar un asistent a abuzat sexual copila de 12 ani pe care o avea în plasament


Val de agresiuni sexuale fără precendent asupra minorelor. Un polițist a încercat să violeze două fete, iar un asistent a abuzat sexual copila de 12 ani pe care o avea în plasament

Principalele jurnale de știri se deschid, aproape zilnic în ultima vreme, cu informații șocante despre abuzurile sexuale ale căror victime sunt minori. Agresorii nu sunt persoane aflate la periferia societății, drogați sau oameni certați cu legea, ci adesea chiar cei care ar trebui să-i apere pe copii în astfel de situații. Ultimele trei cazuri incredibile îi au ca protagoniști pe președintele unui ong pentru drepturile taților, un polițist și un asistent maternal a cărui soția a încercat chiar să-și curma viața când a aflat de gestul abominabil al partenerului alături de care îngrijea doi copii fără părinți.

Agentul de poliție a fost, joi, arestat la domiciliul său din Sibiu și a fost suspendat din funcție după ce ar fi agresat sexual două fete de 13 și 17 ani. Potrivit IPJ Sibiu, polițiștii au fost cei care au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la faptul că un agent de poliție din sistemul de ordine și siguranță publică ar fi săvârșit infracțiuni cu privire la viața sexuală, arată Mediafax.

Polițiștii sibieni susțin că în afara orelor de program, agentul de poliție era instructor sportiv. Potrivit unor surse judiciare, polițistul ar fi încercat să le violeze pe cele două tinere.

Joi agentul de poliția a fost arestat la domiciliu, prin decizia Tribunalului Sibiu Totodată, conducerea IPJ Sibiu a anunțat că agentul a fost suspendat din funcție.

Este al doilea caz de pedofilie în care este implicat un polițist. În ianuarie 2018, Poliția Română a fost zguduită de scandalul în care era implicat polițistul rutier Eugen Stan.

Acuzat că a molestat doi fraţi de cinci şi nouă ani într-un lift, Eugen Stan a fost pus sub acuzare pentru încă patru agresiuni. Trei dintre victime sunt tot copii, spun procurorii, uimiţi de reacţia bărbatului de 45 de ani: nu recunoaşte nimic, chiar dacă în unele cazuri a fost filmat de camerele de supraveghere.

Anchetatorii au descoperit și un tipar după care acționa polițistul Eugen Stan: își lua câte o zi liberă de la serviciu și atunci își ataca victimele, de obicei în scările blocurilor în care locuiau aceștia.

Polițistul și-a schimbat înă atitudinea în fața procurorilor. Dacă în ianuarie, când a fost prins, recunoștea că a comis trei agresiuni, acum le-a spus anchetatorilor că nu este vinovat, că nu este el cel din imaginile surprinse de camerele de supraveghere și că, de fapt, acele imagini ar fi trucate.

Asistentul violator

O femeie de 44 de ani, din localitatea vasluiană Giurcani, care a vrut să îşi pună capăt zilelor, le-a spus medicilor că a recurs la acest gest de supărare, pentru că soţul ei, împreună cu care îngrijește două fetiţe luate în plasament, ar fi abuzat-o sexual pe una dintre minore.

„Prima dată a fost o solicitare pentru o femeie de 44 de ani, care a luat mai multe pastile, pacienta nu punea probleme. Pe timpul transportului, întrebată de medic ce a determinat-o să facă acest gest, a spus că a încercat să se sinucidă pentru că soțul ei a abuzat-o - aseară şi de mai multe ori - pe una dintre fetele pe care le au în plasament. Echipajul a anunţat poliţia şi colegii din dispecerat, iar o a doua ambulanţă a plecat spre Giurcani, pentru a transporta la spital minora care rămăsese acasă - cea care ar fi fost abuzată - pentru investigaţii”, a declarat pentru Mediafax Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Cea de-a doua fată pe care soții o aveau în plasament a venit direct la spitalul din Bârlad, cu soţul femeii, în urma ambulanţei. Poliţia, sesizată de medicul de la ambulanţă, a trimis un echipaj la spital, care l-a ridicat pe bărbat şi l-a dus la audieri.

„Am fost sesizaţi de un medic de la Ambulanţă despre faptul că o fată de 12 ani a fost abuzată de un bărbat care o avea în asistenţă maternală. Se fac cercetări într-un dosar de viol”, a spus Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Președintele T.A.T.A ar fi abuzat sexual cel puțin patru minore

Bogdan Drăghici obişnuia să le citească fiicelor sale  poveşti seara la culcare, iar unele agresiuni s-ar fi petrecut la final. El şi-ar fi violat fiica vitregă chiar în dormitorul conjugal, în perioada în care soţia lipsea de acasă fiind pleacă în strainătate, cu serviciul.

Cinic este faptul că bărbatul mergea în diferite oraşe ca să ofere asistenţă altor taţi care voiau să obţină custodia copiilor lor. În camera de hotel, profita de fată.

După ce mama şi-a dat seama că ceva nu este în regulă a apelat la poliţie. Abia în faţa anchetatorilor şi a unui psiholog, adolescenta a povestit ororile pe care a fost nevoită să le trăiască în ultimii ani dar despre care nu a vorbit de frică.

Poliţiştii au început investigaţiile şi au găsit în computerul lui Drăghici poze cu fiicele sale.

În imaginile respective copilele apar, dezbrăcate. Anchetatorii susţin că Drăghici le-ar fi dus şi la cumpărături unde le-ar fi cerut să probeze costume de baie sau lenjerie intimă. Cu toate că fetele îi cererau să nu se uite, le privea în cabina de probă. Acasă, afirma surse din ancheta, le punea din nou să imbrace articolele respective şi le fotografia.

Drăghici şi-ar fi motivat fetele să obţină note mari la şcoală oferindu-le cadouri celor care erau primele. În plus, câştigătoarea îl însoţea în deplasări.

Bogdan Drăghici a fost arestat pentru 30 de zile pentru viol şi agresiune sexuală, ambele în formă continuată.

Potrivit Libertatea.ro, Drăghici ar fi agresat sexual patru copile în 8 ani: 2 fiice, o nepoată, o prietenă a fetelor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.