Valer Dorneanu s-a făcut de râs. CCR și-a contrazis președintele: Nu SRI și STS asigurau mentenanța site-ului, ci societatea care are astfel de obligații contractuale


Valer Dorneanu s-a făcut de râs. CCR și-a contrazis președintele: Nu SRI și STS asigurau mentenanța site-ului, ci societatea care are astfel de obligații contractuale

Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Valer Dorneanu, a fost contrazis printr-un comunicat de presă, chiar de către instituția pe care o conduce, după ce a declarat că Serviciul Român de Informații (SRI) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) asigurau mentenanța site-ului CCR, în urma atacului informatic care a blocat site-ul de o săptămână. De fapt, așa cum transmite CCR, o societate comercială asigură mentenanța site-ului instituției și nu SRI, respectiv STS.  

Precizăm că afirmațiile președintelui Curţii Constituţionale a României, domnul prof. univ.dr. Valer DORNEANU, din data de 20.06.2019, referitoare la asigurarea mentenanței site-ului instituției nu vizau SRI şi STS, ci societatea care are astfel de obligații contractuale cu Curtea Constituțională a României”, se arată într-un comunicat al CCR transmis G4Media.ro.

Comunicatul de presă al CCR vine la câteva ore după ce Valer Dorneanu a anunţat că pagina de internet a instituţiei va trebui reconstruită în urma atacului informatic:

Vineri, site-ul Curţii Constituţionale a fost spart, virusat. Începând de vineri, am închis pagina noastră de internet. (…) Efectele nu puteau fi decât cel mult de virusare, de comunicarea unor ştiri false. Va trebui, din păcate, să-l reconstruim şi nu este un lucru foarte simplu. Împreună cu consultarea serviciilor specializate – SRI, STS, care ne asigurau până acum mentenanţa acestuia – vom găsi modalitatea de a reconstrui pagina în cel mai scurt timp şi să o realimentăm cu toate datele necesare. Până atunci, deciziile noastre sunt comunicate în Monitorul Oficial, iar comunicarea cu societatea civilă va fi realizată direct prin site-urile mijloacelor de comunicare în masă care au relaţii cu noi şi le vom furniza toate datele necesare”, a declarat președintele CCR la ieşirea de la şedinţa de plen a Curţii.

Amintim că Valer Dorneanu a fost ales pe 18 iunie 2019 pentru un nou mandat de președinte al CCR pe o perioadă de 3 ani. În vârstă de 75 de ani, Dorneanu este considerat un apropiat al PSD, partid din rândurile căruia provine.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.