Vasile Blaga, noua țintă a lui Ludovic Orban: NU îl vrea pe lista de candidați la europarlamentare! EXCLUSIV SURSE


Vasile Blaga, noua țintă a lui Ludovic Orban: NU îl vrea pe lista de candidați la europarlamentare! EXCLUSIV SURSE

Scena politică românească a intrat în febra alegerilor europarlamentare. Până acum doar în cazul Uniunii Salvați România lucrurile par să fie tranșate în urma alegerilor interne din cadrul partidului în urma cărora au rezultat listele de candidați la europarlamentare. 

Podul.ro vă prezintă ce jocuri se fac în interiorul Partidului Național Liberal (PNL). După ce scaunul lui Crin Antonescu de la Bruxelles aproape că s-a clătinat definitiv, un alt greu de la liberali este aproape să fie scos din cursă. 

Amintim că fostul președintele PNL, Crin Antonescu, a avut o serie de ieșiri televizare în care a fost foarte indulgent cu guvernarea PSD, în unul din interviuri luându-i apărarea Vioricăi Dăncilă întrucât nu înțelege de ce este jignită, declarație venită după ce Ludovic Orban a catalogat premierul ca fiind „o tăntică incultă și analfabetă”, dar tot mai „tupeistă și mai obraznică”. Cu acest prilej s-a rupt relația dintre Ludovic Orban și Crin Antonescu, iar fostul președinte PNL și-a periclitat aproape complet șansele de a ajunge în Parlamentul European. 

Vasile Blaga, noua țintă a lui Ludovic Orban

Potrivit surselor Podul.ro nu doar Crin Antonescu este vizat de eliminarea din cursa spre Bruxelles, ci și Vasile Blaga. Reiterăm faptul că un prim moment de divergențe și scindare între Ludovic Orban și Vasile Blaga a fost ședința din 18 iulie 2018 când cel ultim menționat a organizat o ședință cu vechii PDL-iști, iar președintele PNL a fost pus într-un con de umbră nefiind invitat.

În acest moment, în urma ultimelor jocuri din PNL primii 7 liberali pe lista europarlamentarilor, nu neapărat în ordinea enumerării, vor fi Mircea Hava, Daniel Buda, Siegfried Mureșan, Cristian Bușoi, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă și Marijan Marinescu. 

Pentru a se concretiza această listă, Ludovic Orban este nevoit să îi sară pe Crin Antonescu și Vasile Blaga întrucât calculele interne sunt făcute ca primele 7 poziții să fie eligibile. Astfel, potrivit surselor Podul.ro, președintele PNL se va folosi de un sondaj intern care ar releva că Vasile Blaga și Crin Antonescu nu sunt bine văzuți de români, iar astfel nu au ce căuta pe listele la europarlamentare

În aceste condiții, PNL se regăsește în prezent fără un cap de listă la europarlamentare care să poată să ridice scorul partidului la alegeri, cei menționați ca fiind pe listă neavând notorietatea necesară în acest sens. Pe cale de consecință, voturile liberalilor riscă să se ducă către USR și Plus, formațiunea politică înființată recent de Cioloș cu mențiunea că nici Vasile Blaga sau Crin Antonescu nu ar juca un rol de locomotivă electorală.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.