Vasilica minte cu nerușinare: "Nu am făcut niciun asalt asupra justiţiei"


Vasilica minte cu nerușinare: "Nu am făcut niciun asalt asupra justiţiei"

Candidata la prezidențiale, Vasilica Dăncilă, a mințit cu nerușinare marți în cadrul conferinței de presă spunând că ea nu a luat cu asalt justiția de când este premier și, mai mult, a dat vina pe președintele Klaus Iohannis, respectiv Parlamentul României.

Redăm răspunsurile, potrivit Epoch Times

Reporter: Am observat că din bilanţul dvs. lipseşte exact domeniul justiţiei şi v-aş întreba dacă vă asumaţi asaltul făcut de PSD asupra justiţiei şi reflectat în raportul MCV.

Dăncilă: Nu îmi asum aceste lucruri. Nu aţi văzut premierul Viorica Dăncilă cu un asalt asupra justiţiei.

Reporter: Vă reamintesc, dacă îmi permiteţi, că eraţi preşedinte executiv al PSD.

Dăncilă: Dacă mă lăsaţi să vă spun vă răspund. Dacă aveţi completări le ascult, am timp şi răbdare şi vreau să răspund fiecărei întrebări. Nu am făcut niciun asalt asupra justiţiei. Cred că întrebarea aceasta trebuie să o adresaţi preşedintelui Iohannis. Eu cred că eu nu am intervenit niciodată în justiţie. Ba mai mult decât atât, când ministrul Justiţiei a încercat să intervină în justiţie am corectat acest lucru. Cred că politicul nu are ce să caute în justiţie. Justiţia trebuie făcută de cei din domeniu, de magistraţi şi cu cât nu vom înţelege acest lucru nu vom putea vorbi de o independenţă a justiţiei. Cu atât mai mult preşedintele României nu trebuie să intervină în justiţie pentru că trebuie să fie model în ceea ce priveşte raportarea la justiţie.

Reporter: Există vreo comunicare publică din partea dvs. în care condamnaţi modificările făcute în Parlament la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, care au fost criticate în raportul MCV?

Dăncilă: Această întrebare trebuie să o adresaţi celor din Parlament. Ştiţi foarte bine că nu sunt membru al Parlamentului României.

Reporter: Nu vreau să insist dar eraţi preşedintele executiv al PSD, nu uitaţi de această funcţie pe care o deţineţi.

Dăncilă: Da, dar toate deciziile se iau în forul statutar al Partidului. Nu pot eu să iau, în calitate de preşedinte executiv atunci, de fost preşedinte executiv sau preşedinte al partidului, o decizie. Este democraţie în PSD nu dictatură şi toate deciziile se iau în forul statutar. Deci nu trebuie să mă întrebaţi pe mine de ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul României. Nu am fost şi nu sunt membru al Parlamentului României. Sunt convinsă că preşedintele Camerei Deputaţilor va răspunde la această întrebare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.