Vela, Rareș Bogdan și un jurnalist denunță un fake news: închiderea Capitalei. Poliția s-a sesizat din oficiu


Vela, Rareș Bogdan și un jurnalist denunță un fake news: închiderea Capitalei. Poliția s-a sesizat din oficiu

Ministrul de Interne, Marcel Vela, eurodeputatul PNL Rareș Bogdan și jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) denunță o știre falsă conform căreia ar urma să se închidă Capitala în contextul criziei privind epidemia de coronavirus. Astfel, cel doi liberali spun clar că nu se va închide Bucureștiul.

Jurnalistul Mircea Marian prezintă o captură de ecran care relevă că inclusiv site-ul stiripesurse.ro a propagat respectiva știre falsă. 

Mai mult, Inspectoratul General al Poliției Române s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de “comunicarea de informații false”, faptă prevazută de art 404 Cod Penal și pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Rareș Bogdan: ”Capitală României NU se închide. Este un fake-news.

De aseară, mașinile venite în vămi sunt escortate de mașini de poliție spre județele unde au domiciliu pentru a fi puși în carantină sau autoizolare, cei care vin din zone roșii sunt băgați direct în carantină. De asemenea au fost montate corturi de triaj la intrările de pe Vama de Vest. Centrele de carantinare din Județele Timiș, Arad, Bihor i-au preluat pe o parte dintre cei veniți, ceilalți au ajuns și ajung la casele lor unde vor rămâne în autoizolare 2 săptămâni”.

Marcel Vela: Bucureștiul rămâne un oraș deschis. Din păcate sunt foarte multe informații false în această perioadă. Cei care dau informații false presei vor avea probleme. Poliția s-a autosesizat pentru că e o faptă penală care se pedepsește și cu închisoare și cu amendă”. 

Mircea Marian: Javrele de la stiri pe surse titrează: “Marcel Vela vorbește despre posibilitatea ÎNCHIDERII Bucureștiului: Fac apel la calm“.

Deși știu ce marfă e acolo, deschid știrea nițel îngrijorat. Și ce zice Vela: “Nu a fost nicio discuție despre blocarea capitalei. Este o știre falsă. Nu s-a pus, în discuție, și nici nu se pune, închiderea capitalei“.

S-a mers, totuși, cam prea departe cu jigodismul. Prea departe”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.