Vera Jourova condamnă controlul judiciar pe care Secția bolșevică îl demarase asupra lui Kovesi: "O piedică! Participanții la acest proces să nu fie împiedicați!"


Vera Jourova condamnă controlul judiciar pe care Secția bolșevică îl demarase asupra lui Kovesi: "O piedică! Participanții la acest proces să nu fie împiedicați!"

Vera Jourova, comisarul european pentru justiție, a făcut noi precizări în cazul candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Concret, oficialul european a atenționat că nu trebuie să existe niciun obstacol în calea lui Kovesi privind competiția pentru șefia Parchetului European.

„Este o investigaţie în derulare şi este o situaţie în care nu comentăm, însă, în acelaşi timp, nu ne place să vedem niciun obstacol pentru ca Laura Codruţa Kovesi să ia parte la competiţia pentru postul de procuror european-şef”, a declarat oficialul european.

Totodată, chestionată dacă investigaţia Secției speciale este o piedică pentru Kovesi în procesul de accedere în funcția de procuror-șef al Parchetului European, Jourova a atacat controlul judiciar pe care l-a dispus Adina Florea și a atras atenția asupra importanței principiului prezumției de nevinovăție, iar totodată a reiterat ce i-a spus data trecută lui Tudorel Toader, anume faptul că niciun candidat nu trebuie să fie impiedicat

Ea, până ieri, nu a putut părăsi ţara şi procesul de numire a procurorului-şef european este în derulare şi respectăm principiul prezumţiei de nevinovăţie. Cum putem considera acest lucru? Sigur că o considerăm ca o piedică. Am spus acest lucru şi data trecută, când m-am întâlnit cu ministrul Justiţiei la Bruxelles, că vrem să vedem că toţi participanţii la acest proces sunt liberi să participe, nu să fie împiedicaţi de ceva, de exemplu de propria ţară. Am fost foarte clari pe tema asta, a conchis comisarul european.

Amintim faptul că miercuri, 3 aprilie, Curtea Supremă a decis că Laura Codruţa Kovesi poate părăsi România, fostei şefe DNA fiindu-i ridicată măsura controlului judiciar impusă de procurorul Adina Florea de la Secţia Specială de Anchetare a Magistraţilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.