Veste APOCALIPTICĂ pentru urmașii lui Dragnea: cel puțin 40% din electoratul PSD-ALDE a VOTAT referendumul lui Iohannis! Concluziile sociologului


Veste APOCALIPTICĂ pentru urmașii lui Dragnea: cel puțin 40% din electoratul PSD-ALDE a VOTAT referendumul lui Iohannis! Concluziile sociologului

Scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu explică, prin intermediul unei postări pe Facebook, de ce nu mai puțin de 40% din electoratul PSD-ALDE a nesocotit în mod flagrant recomandările cuplului Dragnea-Tăriceanu și a votat la referendumul pe Justiției organizat de președintele Klaus Iohannis, cu urmările deja cunoscute.

Cu alte cuvinte, nu numai că PSD și ALDE s-au prăbușit la jumătatea scorului pe care l-au obținut la parlamentarele din decembrie 2016, dar cel puțin 40% din electoratul revendicat de cele două formațiuni a votat referendumul lui Iohannis, în pofida repetatelor anateme. Ceea ce reprezintă o veste cumplită pentru PSD, având în vedere specificul acestui an electoral.  

Podul.ro vă prezintă concluziile lui Sebastian Lăzăroiu.

”O a doua veste proastă pe care liderii PSD-ALDE o țin ascunsă de alegătorii lor. Poate că Pieleanu le-a dat cifrele în privat, dar ele pot fi, în mare, deduse.

Deci: prima veste o știu toți. Împreună, PSD-ALDE au luat 26%, jumătate din scorul de la început de mandat.

N-ați vrea să știți câți dintre alegătorii PSD-ALDE au urmat îndemnul liderilor de a nu merge la referendum?

Un calcul simplu:
Presupunem că toți alegătorii PSD-ALDE au boicotat.
Total alegători PSD-ALDE aprox. 2,5 milioane
Dacă toți boicotau atunci referendumul ar fi avut o participare de 8,9 milioane - 2,5 milioane adică 6,4 milioane (apropo, referendumul se valida și cu un boicot total al lor).
Dar referendumul a avut 7,5 milioane participare, de unde rezultă că CEL PUȚIN aprox. un milion de alegători PSD-ALDE au urmat îndemnul lui Iohannis de a vota la referendumul pe Justiție și împotriva recomandării liderilor. Spun ”cel puțin” pentru că e probabil să mai fi boicotat și de la alte partide în afară de PSD și ALDE.

Bref, ca să aveți imaginea acestui epic fail.

Nu doar că PSD-ALDE au pierdut jumătate din alegători față de 2016, dar, și din cei rămași, cel puțin 40% au dat cu flit liderilor pe subiectul nr. 1 al ultimilor doi ani și jumătate: justiția.

Mai simplu - cel puțin 40% l-au urmat pe Iohannis, contracandidatul PSD la alegerile din toamnă :)

Dacă aș fi in presă aș rostogoli asta până ajunge la urechile alegătorilor PSD-ALDE. Pentru că cei care și-au sfidat liderii nu știu cât de mulți sunt”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.