Veste bună de la Bruxelles pentru Kovesi: Șansele acesteia de a ajunge procuror-șef al Parchetului European au crescut!


Veste bună de la Bruxelles pentru Kovesi: Șansele acesteia de a ajunge procuror-șef al Parchetului European au crescut!

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a precizat că șansele Laurei Codruța Kovesi de a ajunge procuror-șef al Parchetului European au crescut. Concret, eurodeputatul PPE a subliniat că Franța a obținut funcția mult dorită în urma negocierilor, cea de președinte al Băncii Centrale Europene, atenția nemaifiind concentrată pe postul de procuror-șef al Parchetului European.

CITIȚI ȘI: Înfrângere pentru socialiști: Ursula von der Leyen, propusă președintă a Comisiei Europene. Cum arată configurația la nivel european după o nouă zi de negocieri

Amintim că Franța se află în conitnuare în cursa pentru funcția de procuror european prin candidatura lui Jean-Francois Bohnert.

„De la începutul procedurii de alegere a doamnei Kovesi în poziția de procuror șef european am apus că șansele domniei sale vor crește după alegerile europarlamentare, deoarece prioritățile Franței vor fi altele.

În urmă cu două săptămâni am spus clar într-un interviu că prioritatea Franței este poziția de președinte al Băncii Centrale Europene.

Astăzi s-a decis exact asta: Franța va da viitorul președinte al Băncii Centrale Europene.

Fac aici următoarea afirmație: astăzi au crescut șansele doamnei Kovesi de a deveni procuror șef european, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.