Veste bună de la Bruxelles pentru Kovesi: Șansele acesteia de a ajunge procuror-șef al Parchetului European au crescut!

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a precizat că șansele Laurei Codruța Kovesi de a ajunge procuror-șef al Parchetului European au crescut. Concret, eurodeputatul PPE a subliniat că Franța a obținut funcția mult dorită în urma negocierilor, cea de președinte al Băncii Centrale Europene, atenția nemaifiind concentrată pe postul de procuror-șef al Parchetului European.

CITIȚI ȘI: Înfrângere pentru socialiști: Ursula von der Leyen, propusă președintă a Comisiei Europene. Cum arată configurația la nivel european după o nouă zi de negocieri

Amintim că Franța se află în conitnuare în cursa pentru funcția de procuror european prin candidatura lui Jean-Francois Bohnert.

„De la începutul procedurii de alegere a doamnei Kovesi în poziția de procuror șef european am apus că șansele domniei sale vor crește după alegerile europarlamentare, deoarece prioritățile Franței vor fi altele.

În urmă cu două săptămâni am spus clar într-un interviu că prioritatea Franței este poziția de președinte al Băncii Centrale Europene.

Astăzi s-a decis exact asta: Franța va da viitorul președinte al Băncii Centrale Europene.

Fac aici următoarea afirmație: astăzi au crescut șansele doamnei Kovesi de a deveni procuror șef european, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.