EXCLUSIV Victorie incredibilă! Curajoasa asistenta medicală grevistă a învins SISTEMUL! Spitalul Universitar a fost obligat de INSTANȚĂ s-o reangajeze „în postul deținut anterior concedierii”


EXCLUSIV Victorie incredibilă! Curajoasa asistenta medicală grevistă a învins SISTEMUL! Spitalul Universitar a fost obligat de INSTANȚĂ s-o reangajeze „în postul deținut anterior concedierii”

Instanța a decis: asistenta medicală Mariana „Natașa” Luceanu, concediată de conducerea sorinopresciană a Spitalului Universitar de Urgență București pentru că a protestat față de condițiile din spital prin greva foamei, se reintegrează „în postul deținut anterior concedierii”.

Natașa a informat conducerea SUUB despre decizia instanței pronunțate la începutul acestei luni și i s-a răspuns prompt că se poate întoarce imediat la locul de munca. Grevista-eroină începe chiar de astăzi munca la secția ATI-1-Anestezie, spitalul fiind obligat să-i plătească toate salariile pe perioada cât a avut contractul de muncă desfăcut (abuziv) cu o reducere a salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de trei luni.

Natașa ne-a declarat în exclusivitate că este o zi emoționantă, chiar dacă i se pare că timpul a stat în loc în perioada asta și parcă n-a mai fost de ieri la serviciu.

„Pe 11 aprilie, le-am făcut o notificare celor de spital cu hotărârea judecătorească. Azi (luni, n.red) m-au sunat de la serviciul de resurse umane să-mi spună să-mi iau „comunicarea” potrivit căreia pot începe munca. În același loc, în aceeași secție. Am fost la spital și am remarcat o situație aproape de nerecunoscut, în sensul bun, semn că micul nostru protest nu a fost totuși în zadar. Ca și avertizor de integritate, o să fiu la fel de vigilentă ca și până acum și voi semnala toate neregulile”, a declarat Natașa Luceanu în exclusivitate pentru Podul.ro.

Mariana „Natașa” Luceanu și colegul său Daniel Simion, tot asistent medical și el, s-au aflat mai bine de două săptămâni în greva foamei,  în august 2018, invocând lipsa materialelor, condițiile improprii din punctul de vedere al curăţeniei în saloane atât pentru pacienţi, cât şi pentru personal; lipsa personalului mediu medical; neacordarea drepturilor salariale conform legislaţiei în vigoare, sporuri, vouchere de vacanţă.

Pe 11 octombrie, Natașei i s-a desfăcut contractul de muncă pentru „grave abateri discipliare”. În realitate motivul fiind, de fapt, o absență de patru zile de la locul de muncă, timp în care s-a aflat în greva foamei, conducerea spitalului refuzând să-i acorde concediul de odihna legal pe care asistenta l-a invocat pentru a-și putea continua protestul.

Chiar în ziua concedierii sale, Natașa acorda o emoționantă declarație pentru recorder.ro pe care o puteți urmări în clipul atașat acestui text.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.