Victorie pentru Laura Codruța Kovesi. A câștigat al doilea proces împotriva Inspecției Judiciare


Victorie pentru Laura Codruța Kovesi. A câștigat al doilea proces împotriva Inspecției Judiciare

Laura Codruța Kovesi a câștigat al doilea proces cu Inspecția Judiciară, în care inspectorii o acuzau că a comis două abateri disciplinare prin neprezentare la Comisia parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009, ca urmare a deciziei CCR.

ÎCCJ a respins, cu unanimitate, recursul formulat de Inspecția Judiciară împotriva deciziei Secției pentru Procurori, prin care s-a stabilit că fosta sefă a DNA nu a comis abateri disciplinare, informează stiripesurse.ro.

Anterior, ICCJ i-a dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi într-un alt dosar referitor la savârsirea unei abateri disciplinare prin desemnarea consilierului judecator pentru a efectua verificări la doua unitati ale DNA.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.