VIDEO Baronul tractorist Paul Stănescu îi dă peste telefon unei jurnaliste: "Sunt baron, ce mai vreți, da, baron local!!! Ce mai…, ce mai vrei?" Rudele pesedistului, acuzate de posibilitatea declanșării unui dezastru ecologic

Baronul PSD de Olt și secretar general al partidului, Paul Stănescu, i-a dat peste telefon jurnalistei de la Libertatea Valentina Postelnicu, atunci când aceasta dorea să obțină o serie de răspunsuri în cazul mușamalizării unor nereguli de la o fermă de porci. Nepotul lui Stănescu este acuzat de o sursă care a dorit să rămână anonimă că, în calitate de șef al Direcției Sanitar-Veterinare Olt, mușamalizează un posibil dezastru ecologic. Mai exact, dejecțiile provenite de la ferma de porci deținută de tatăl său sunt deversate în câmp, lângă puțurile de apă ale orașului Slatina și lângă râul Olt. (citiți AICI articolul de pe Libertatea)

Jurnalista Valentina Postelnicu: "Nimic nu ma mai surprinde in politica. Mai ales la PSD. Dupa derapajele fostului lider Liviu Dragnea, acesti oameni nu au invatat nimic. Domnule Stanescu, apelativul "domnisoara" il folosea si fostul dumneavoastra sef. Dupa atatia ani in politica, speram ca stiti cel putin acest lucru elementar: Niciodata nu pui mana pe reportofonul sau telefonul jurnalistului".

Jurnalista Loredana Diacu, Epoch Times: "Puternicul baron PSD de Olt, Paul Stanescu, i-a dat ieri Valentinei Postelnicu, de la Libertatea, peste telefon. Mai exact, domnul Stanescu, stiti, acela care invita intelectualii sa vina in PSD a lovit telefonul cu care jurnalista il filma. Nemultumit de faptul ca aceasta il intreba despre ilegalitati la o ferma de porci detinuta de o ruda a sa, ilegalitati musamalizate de o alta ruda de-a lui, Stanescu i-a dat Valentinei peste telefon.

Aici s-a ajuns...

Ma uitam si inainte de momentul cu pocnitul peste telefon cum Valentina ii punea intrebari, vorbindu-i cu dumneavoastra, si cum ii raspundea el, cu tu. De parca ar fi fost vreo fata in casa la el la mosie, nu jurnalist acreditat la Parlament...".

Vedeți video de la minutul 05:00:Redăm dialogul dintre Valentina Postelnicu și baronul Paul Stănescu, conform Libertatea:

Reporter: Îl cunoașteți pe șeful DSV Olt?

Paul Stănescu: Da, sigur, cum să nu-l știu, îi știu pe toți. Reporter: Știți că e nepotul dumneavoastră.

Paul Stănescu: Da, da. Reporter: Voiam să vă întreb dacă știți că tatăl șefului DSV Olt, verișorul dumneavoastră, are o fermă de porci… Paul Stănescu: Asta nu știu.

Reporter: Și aruncă aceste…

Paul Stănescu: Până mă întrebi tu, stai să…

Reporter: Stați să vă întreb.

Paul Stănescu: Neamul meu, suntem cam în jur de o mie. Nu i-am cunoscut pe toți. Vreo 400 am cunoscut din ei, până la o mie mai e mult. Deci am un neam mare, așa că …

Reporter: Vi se pare normal că verișorul dumneavoastră aruncă dejecțiile de la ferma de porci în câmp?

Paul Stănescu: Domnișoară, nu știu așa ceva! Reporter: Iar nepotul dumneavoastră îi dă autorizație…

Paul Stănescu: Nu știu așa ceva. Pe cuvântul meu de onoare că nu știu.

Reporter: Vă considerați baron local? 

Paul Stănescu: Sunt baron, ce mai vreți, da, baron local!!! Ce mai…, ce mai vrei? Hai, mă, lasă-mă-n pace! (lovește cu mâna telefonul)