VIDEO. Catușe roz pentru sinistra Carmen Gaz Dan, audiată la DIICOT în dosarul 10 august

Revoluționarul Marian Ceaușescu i-a pregătit o pereche de cătușe cu blăniță roz fostului ministru de Interne, Carmen Dan, audiată, vineri la DIICOT în dosarul 10 august, în calitate de martor. Dan, o apropiată a lui Liviu Dragnea și, după unele bârfe, chiar amanta acestuia în perioada în care și-au spart zidurile apartamentelor din Alexandria pentru pesedismul de grup, este considerată artizana intervenției brutale a jandarmeriei contra populației pașnice din 10 august 2018.

Carmen Dan a sosit la ora 10.00 la DIICOT, unde a intrat fără a da vreo declarație presei. De altfel, mașina care a adus-o pe cea mai sinistră figură din cercul infractorului Dragnea a tras chiar la intrarea în sediul parchetului. Mașina în care se afla Dan a fost înconjurată de presă și protestatari care i-au urat acesteia să meargă la pușcărie pentru că e o „criminală”. 

Câțiva protestatari au scandat apoi în urma pesedistei „cât de javră poți să fii să gazezi niște copii!”

IMAGINI de la DIICOT surprinse de reporterul PODUL puteți urmări AICI

Procurorii DIICOT au reluat audierile în dosarul privind intervenţia în forţă a jandarmilor, miercuri fiind citat procurorul militar Bogdan Pîrlog, cel care a fost atunci în Piaţa Victoriei şi s-a sesizat în legătură cu acţiunea jandarmilor.

DIICOT are în lucru un dosar preluat de la Secţia Parchetelor Militare, în care sunt cercetaţi şefii din Jandarmerie care au dirijat acţiunea de intervenţie din 10 august 2018. Este vorba de colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române; colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, dar şi secretarul de stat Dan Chirică.